image Hoe laat je de verkoop van je bedrijf optimaal verlopen Hoe krijg je de perfecte muur?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Alles wat je moet weten over zakendoen met Engeland

Zakendoen met Engeland wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Er is haast geen taalbarrière, omdat Engels een wereldtaal is en bijna iedereen zich er tegenwoordig verstaanbaar in kan maken. Daarnaast ligt Engeland niet ver weg. Maar wat moet je weten wanneer je in zee wilt gaan met een Engelse ondernemer? We zetten de do’s en don’ts op een rij, om dit overzichtelijk te maken.

Een goed begin is het halve werk

Door hun enthousiasme, willen veel ondernemers direct aan de slag gaan en besteden zij niet genoeg tijd aan het doen van vooronderzoek. Toch is het belangrijk om je van tevoren goed in te lezen. Zo ben je beter voorbereid en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Een eerste ontmoeting is heel belangrijk en zo denken de Engelse zakenlui er ook over. Zet een goed plan op, zorg ervoor dat je netjes voor de dag komt en doe er alles aan om een positieve en onvergetelijke indruk te maken.

It’s definitely a good choice

Wist je dat de zakelijke markt in Engeland booming is en dat je daarom niet de eerste bent die het idee heeft om zaken te doen met onze Engelse buren? Het is absoluut een goed idee om alles te geven en je voor 100 procent in te zetten wanneer je met een Engelse ondernemer (of meerdere) wilt samenwerken. Engelsen zijn goede ondernemers. Onthoud dat zij graag zakendoen met mensen, niet met bedrijven. Een sterke band waarin jullie op elkaar kunnen bouwen, is waar zij voor zullen zwichten.

Niet alleen business gerelateerd

Wanneer je een ontmoeting hebt met een Engelse ondernemer, begin dan met de zogenoemde smalltalk. Engelsen houden daarvan. Begin dus gerust over het weer, een actuele gebeurtenis (pas wel op, dit kan gevoelig zijn) of eerdere gesprekken die jullie hebben gehad. Vraag alleen niet door naar het privéleven, want dat is een no-go. Hun idee over ons volk, is dat wij vaak te nuchter en grof zijn. Bedenk daarom van tevoren goed hoe je het gesprek wilt beginnen en wat je wel en juist niet kunt zeggen.

Go for it!

Ben je er helemaal klaar voor? Twijfel dan geen seconde langer en ga er en ga er gewoon voor. Lees wel nog even deze handige tips van Machielsen. En onthoud dat Engelsen veel geduld hebben en liever geen overhaaste beslissingen maken. Daarom is het belangrijk hen de ruimte te geven om in alle rust na te denken over de ontmoeting en te beslissen of zij wel of niet met jou in zee willen gaan. Nabellen en mailen om te pushen werkt alleen maar averechts. Dat is dus geen goed idee.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie