image De werking en betrouwbaarheid van corona zelftesten voor bedrijven image Zo kun je het beste computerogen voorkomen!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe moet je een amerikaan aanspreken?

Tijdens jouw uitwisseling moet je opnieuw vrienden maken. De naschoolse activiteiten op een high school in Amerika zorgen ervoor dat jij makkelijker vrienden kan maken. Dit kan echter heel spannend zijn, maar dan is het wel fijn als jij goed voorbereid bent en weet hoe de Amerikanen zich voorstellen. Maak je een keer een fout, dan zullen ze dit niet heel erg vinden. Zij begrijpen ook dat jij hun gewoontes niet gewend bent. Amerika heeft een hoop gewoontes die wij niet gewend zijn. Lees het artikel dus verder om er zeker van te zijn dat jij goed voorbereid bent!

Elkaar begroeten en afscheid nemen 

Als je een Amerikaan op straat tegen komt, kan je verwachten dat ze aan jouw vragen hoe het met je gaat. Het is dan niet gebruikelijk om een heel levensverhaal te vertellen. ‘’Fine, how are you’’ is al genoeg. De meeste Amerikanen begroeten elkaar met ‘’hi’’. De Amerikanen zijn niet zo van het fysieke contact. Elkaar knuffelen en kussen zal je een Amerikaan niet snel zien doen. Afscheid nemen kan je al doen door ‘’bye’’ te zeggen. Ook hier is een afscheidsknuffel niet van toepassing. Ben je met een groep en kom je iemand tegen die je kent, dan is het gebruikelijk dat jij jouw vrienden voorstelt. Wij zijn gewend dat wij ons zelf voorstellen, maar de Amerikanen doen dit vaak voor elkaar. Aandacht voor de anderen hebben tijdens een gesprek is dus van belang. Je stelt je in Amerika voor met je voornaam en op een feest vertel je dan meestal even snel waarom je er bent. 

Beledigingen

Pas op met wat je zegt in Amerika. Dingen over religie, ras en lichaamsdelen worden al snel opgevat als een belediging. Zeg ook niks over iemands seksualiteit. Dat zien de Amerikanen ook snel als belediging. Vermijd deze gesprekken zoveel mogelijk. Het kan namelijk ook juridische consequenties hebben. De Amerikaanse cultuur is een zeer bijzonder cultuur en dat zal je tijdens jouw uitwisseling al snel merken. De Amerikaanse cultuur is ook wel een cultuur met verschillende multiculturele aspecten. Een uitwisseling is ook een mooie ervaring om een cultuur te leren kennen. Wil jij nou ook de Amerikaanse cultuur ontdekken? Meld je dan aan bij ASSE Nederland

Dieren

Amerikanen houden van dieren. Alleen zijn op veel plekken geen dieren toegestaan. In hotels en onder andere nationale parken zijn dieren verboden. In Amerika is het ook verplicht om de poep van je dier op te ruimen. Daarom lopen er ook wel is mensen met kranten rond. De kranten vangen dan de ontlasting op. Ruim je de ontlasting niet op, dan kan dit voor een flinke boete zorgen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie