Wat is een origineel bedrijfsuitje? image Projectmanagement verbeteren doe je zo

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Een van de moeilijkste dingen tijdens het solliciteren is de sollicitatiebrief. In een paar alinea’s moet jij de werkgever overtuigen waarom ze jou moeten uitnodigen op gesprek. Je presenteert jezelf, je kwaliteiten en vaardigheden. Met die drie dingen moet jij je onderscheiden van de andere kandidaten. Zorg eerst wel dat je de perfecte vacature vindt. Voor vacatures in Bergen Op Zoom kun je bij Vakmasters kijken.

 

Voorbereiding

Je kan natuurlijk niet zomaar beginnen met een brief te schrijven. Als voorbereiding ga je op onderzoek uit. Zo analyseer je het bedrijf waar je gaat solliciteren. Kijk dan bijvoorbeeld naar hun hoogtepunten en werkzaamheden. Je weet dan precies wat het bedrijf doet en voor jou kan betekenen. Verder kan je nog ingaan op de specifieke vacature waar je op solliciteert. Je maakt dan duidelijk waarom die vacature zo goed bij jou past. 

 

Het begin

Als je je eenmaal hebt voorbereid dan kan je beginnen met het schrijven van je brief. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief geen kopie van je cv is. Wat wel kan is de vaardigheden die in je cv staan benadrukken. Want die vaardigheden maken jou origineel. Vervolgens ga je beginnen met schrijven. Dat gebeurt natuurlijk met de openingszin. Je kan ervoor kiezen om een standaard openingszin te gebruiken maar dat doet natuurlijk iedereen al. Daarom moet je met iets origineels komen zoals een vergelijking. Dat zorgt ervoor dat jouw brief eruit springt.

 

Het midden 

In het middengedeelte ga je inhoudelijk op de inhoudsopgave in. Je zegt wat je ziet in dat bedrijf en waarom jij er onderdeel van uit moet maken. Je voorkennis over het bedrijf is belangrijk, zodat het bedrijf ziet dat je duidelijk geïnteresseerd bent. Zorg ervoor dat de tekst niet te lang wordt anders heb je niks meer voor tijdens het gesprek. 

 

De afsluiting

De afsluiting is jouw laatste kans om punten te scoren om uitgenodigd te worden voor het sollicitatiegesprek. Je kan nog op enkele belangrijke punten uit het middenstuk terugkeren en het uiteindelijk afsluiten. Verder kan je ook nog zeggen dat je graag persoonlijk wilt kennismaken met het bedrijf en de desbetreffende persoon. Zo wek je interesse op en is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Nadat je klaar bent lees je de tekst nog een keer door en verbeter je spelfouten. Zodat je snel aan de slag kan met je nieuwe baan.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie