image De mogelijkheden van Google Ads image 3 voordelen wanneer je een business coach naast je hebt staan

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe werkt een zoekmachine? De trends van 2022

Er zijn zeer veel zaken waar zoekmachines rekening houden bij het bepalen hoe hoog jouw website rankt. Denk aan hoe snel je website laadt, hoe overzichtelijk de structuur ervan is en of er goede, duidelijke teksten op staan. Super logisch allemaal, maar wist je dat er elk jaar wijzigingen zijn in welke aspecten het belangrijkst zijn? Voor 2022 zijn er een aantal trends die extra opvallen, die we in deze blog uitgebreid voor je uitlichten. Lees ze door, maak aantekeningen en kijk of je er wat mee kunt!

Start met het maken van video’s

We beginnen met misschien wel de belangrijkste tip, namelijk: maak video’s! Mensen houden van content die ze gemakkelijk tot zich kunnen nemen. Lange teksten lezen is niet meer van deze tijd, want het kost veel moeite, en is weinig vermakelijk. Daarom krijgen website die met video’s werken vaak de voorkeur, want deze bieden de content als het ware ‘hapklaar’ aan. En het mooie is, je kunt vrijwel elk soort content omzetten in een video! Of het nu grafieken, persoonlijke verhalen of een simpele uitleg over wat je te bieden hebt, vrijwel alle content leent zich voor een video! Ga zelf voor de camera zitten, of schakel een digitaal bureau in om animaties te maken, alles kan!

Een goede customer experience is goud waard

Een van de redenen dat video’s zo in trek zijn is dat je het zo je bezoekers makkelijk maakt, en daar komen we bij punt 2 nog eens op terug. De customer experience op jouw website is namelijk ontzettend belangrijk voor je ranking. Kan een bezoeker gemakkelijk de juiste informatie vinden? Brengt deze voldoende tijd op je website door of klikt deze juist snel weg? En ziet het afrekenproces er overzichtelijk uit? Het gaat zelfs zo ver dat websites die super snel laden hoger staan in de zoekresultaten. Mensen haken immers af wanneer een website traag laadt, en Google speelt daar op in door trage websites lager te doen ranken. Wil je weten hoe je je website sneller kunt maken? Met de installatie van een plugin krijg je dat vaak gemakkelijk voor elkaar. Weet je niet hoe dat moet? Schakel dan Doublesmart in! Bij dit online marketing bureau weten ze precies hoe je de laadtijd van jouw website kunt verkorten, zodat je hoger rankt!

Featured snippets

Last but not least: we kunnen echt niet meer om featured snippets heen. Dit zijn korte, bondige antwoorden of samenvattingen die de zoeker trachten direct de juiste informatie geven. Ze worden gehaald van relevante websites, en als je je teksten slim schrijft kan ook jouw content daar verschijnen. Het biedt enkele voordelen, maar volgens sommige experts ook nadelen. Of het wat voor jou is én hoe je de kans op een vermelding in de featured snippets verhoogt kunnen ze je bij Doublesmart vertellen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie