image Redenen om online marketing uit te besteden image Duurzaamheid op kantoor

Drop us a line...

Verstuur bericht

Horecaondernemers opgelet: de oplossing voor swill afval!

 

Vrijwel ieder bedrijf heeft te maken met swill afval, in het bijzonder wanneer je actief bent in de horecasector. Onder swill afval verstaat men gekookte etensresten. Het is een tegenhanger van regulier GFT-afval (groente, fruit en tuin). Voorbeelden van swill afval zijn bijvoorbeeld sausjes die zijn overgebleven, gekookte groenten, broodresten, enzovoorts. Het loont om swill afval te scheiden van ander afval binnen je bedrijfspand, omdat het afval vaak nog hergebruikt kan worden. Zo draag je bij aan een betere wereld en onderneem je op een maatschappelijk verantwoorde wijze! In dit artikel lees je meer over de manier waarop je dit afval kunt scheiden. 

 

Machine die helpt bij het scheiden van swill afval

Powerknot is een partij die hulp biedt bij het scheiden van swill afval. Dit doet het door een professionele machine te leveren, die keukenafval en organische afval voor je verteert. Er zijn diverse grote hotels en restaurants die deze machine momenteel al gebruiken. Niet alleen omdat het bijdraagt aan een betere wereld, maar bijvoorbeeld ook om rommel in de keuken tegen te gaan. Etensresten die achterblijven kunnen voor ongedierte zorgen, veroorzaken een vervelende geur in de keuken, enzovoorts. Zeker in een horecagelegenheid is dit bijzonder onplezierig! 

 

Zorg dat afvalstromen schoon blijven

Met de oplossing van Power Knot of een vergelijkbare machine houd je afvalstromen schoon. Schone afvalstromen zijn veel makkelijker te recyclen dan vervuilde afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan een GFT-container, waarin ook plastic of karton terecht is gekomen. Het is zonde, want het maakt het afval in de GFT-container veel minder bruikbaar in het recycleproces. 

 

Bewust bezig zijn met voedselverspilling 

In feite is iedere vorm van het weggooien van etensresten voedselverspilling. Je had de ingrediënten of bijvoorbeeld sauzen immers ook voor een andere klant van je horecabedrijf kunnen gebruiken! Door het afval binnen je onderneming te scheiden, ben je bewuster bezig met voedselverspilling. Zo kun je dit in de toekomst terugdringen! 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag