image Horecaondernemers opgelet: de oplossing voor swill afval! image Welke horeca apparatuur heb je allemaal nodig?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Duurzaamheid op kantoor

Duurzaamheid is al enkele jaren een belangrijk onderwerp. Het wordt zelfs nog belangrijker! Zo wordt het ook op kantoor een belangrijk onderwerp maar valt er hier nog veel vooruitgang te boeken. Er zijn verschillende dingen die je zou kunnen doen om bij te dragen aan de verduurzaming van je kantoor. Hieronder lees je hoe je je kantoor zo duurzaam mogelijk kunt maken. 

  • Verwarming en verlichting

Dit is de makkelijkste oplossing. Mensen vergeten vaak het licht uit te doen, als zij naar huis gaan. Dit zorgt voor onnodige kosten en energieverbruik. Is er niemand op kantoor? Zorg er dan voor dat de verlichting uit is. Dit is een efficiënte manier van besparen. Als je bewegingssensoren plaats, weet je zeker dat alle lampen uit gaan als er geen beweging wordt gedetecteerd. 

 

Zorg er ook voor dat je de oude CV ketel vervangt en het pand goed isoleert. Er kan tot 30 procent aan warmteverlies voorkomen worden. Ook dit levert een fijne besparing op. 

  • Interieur

Er zijn mooie oplossingen op het gebied van duurzaamheid in het interieur. Duurzaamheid kan in verschillende vormen voorkomen. Er bestaat tegenwoordig duurzame verf, die een betere kwaliteit heeft en geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen. 

 

Als je kantoormeubelen kiest is het belangrijk dat je let op hoe lang het product mee gaat. Zorg dat dit minimaal 5 jaar is en dat de onderdelen de komende 10 jaar nog te bestellen zijn. Kantoormeubelen gaan gemiddeld 8 jaar mee. Vaak zijn deze zelfs langer te gebruiken dan 8 jaar.

  • Kartonnen bekers

Nederlanders zijn kampioen koffiedrinken! Met gemiddeld 2,6 koppen koffie per dag staan we in de top 3 landen waar de meeste koffie gedronken wordt. En waar koffie gedronken wordt zijn bekers nodig. De plastic beker is anno 2020 not done omdat hij erg schadelijk is voor het milieu. Ook de keramische bekers zijn niet zo milieuvriendelijk als je verwacht. Tijdens de productie daarvan wordt er enorm veel Co2 uitgestoten. Het beste alternatief is daarom de kartonnen koffiebeker, deze kun je namelijk goed recyclen. Als je de koffiebekers bedrukt is het ook nog eens een mooie eyecatcher!

  • Planten op kantoor

De aanwezigheid van planten op kantoor heeft een positief effect op onze productiviteit. Dit kan in sommige gevallen tot wel 15% toenemen. Naast het produceren van zuurstof maken ze het werken op kantoor een stuk aangenamer. Planten helpen om op een natuurlijke manier de temperatuur en vochtigheid te regulieren. Zo kun je besparen op de energie kosten. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie