image Wanneer is een BV oprichten relevant? image Hoe maak je een slapende VvE actief?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Huis of appartement kopen?

Het is tijd om een nieuwe woning te kopen. Je hebt overlegd met de bank en het is geen probleem en je gaat zoeken. Je komt uit op de vraag of dat je voor een appartement gaat of voor een huis. Dit is een moeilijke vraag omdat allebei zijn voordelen en nadelen heeft. We willen je graag laten zien waarom je juist een huis of een appartement zou kopen. 

Waarom zou je een huis kopen?

Een huis is natuurlijk enorm fijn en misschien wat groter dan een appartement. Het voordeel van een huis is ook dat het volledig van jou is en dus een beetje ermee kan doen wat je wilt. Dit is natuurlijk fijner dan een appartement omdat je het volledig je eigen stekkie kan maken en hoef je je niet te houden aan de regels van de VvE. Ook kun je dingen zoals onderhoudswerkzaamheden op een eigen moment uitvoeren. Bij een appartement is dat anders omdat er dan geklaagd kan worden vanuit de VvE omdat VvE onderhoud verplicht is. 

 

Wel is een huis over het algemeen duurder en heeft meer onderhoud nodig. Daarbij is het onderhouden van een huis ook duurder omdat je alles zelf moet betalen en doen en bij een appartement kan het nog wel eens zo zijn dat de VvE het betaald. 

Waarom zou je voor een appartement gaan?

Een appartement is een deel van een groter gebouw en daar heb je dus ook voordelen over. Zo zijn er bij veel gebouwen accommodaties die je thuis niet zomaar hebt zoals laadpalen voor je auto of zelfs een cafetaria. Ook heb je als voordeel dat je met alle bewoners van het gebouw in een vereniging zit. Daar worden beslissingen in gemaakt en worden dingen zoals onderhoud aan het gebouw besproken. Daarvoor moet je wel een maandelijks bedrag betalen om het onderhoud en eventuele andere dingen aan het gebouw te kunnen betalen. Een groot voordeel is ook dat de meeste appartementen een stuk goedkoper zijn dan een heel huis. Hier zitten natuurlijk ook uitzonderingen bij. 

 

Een groot nadeel blijft wel de ruimte en dat je er niet alles aan mag veranderen. Het is deel van een groter gebouw en als jij een wandje bij wilt laten zetten moet dat in overleg met de rest van het gebouw.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie