Je wilt een opleiding boekhouden volgen? Boekhouden voor kleine bedrijven

Drop us a line...

Verstuur bericht

Italië verhoogt belastingen

Silvio Berlusconi, ex-premier van Italië, heeft ooit gezegd dat belastingontduiking niet meer dan normaal is als je torenhoge belastingen moet afdragen.  Zijn opvolger Mario Monti wil dan ook van dit gedachtegoed af en hij wilt duidelijk maken dat het land op deze manier niet verder komt.

Hij heeft sinds hij premier is al flink wat veranderd. Zo is de belasting op huizen en luxe items al flink verhoogd en ook 2012 zal veranderingen brengen voor de Italianen. Zo gaat de BTW in het tweede kwartaal van 2012 naar 23 procent!  Daarnaast komen er nog tal van nieuwe belastingen zoals bijvoorbeeld meer belasting voor mensen met een boot of privévliegtuig. Hij zal kwistig gaan strooien met belastingverhogingen. Daarnaast zal de handhaving ook veel strenger worden, wat hard nodig is.

De Italiaanse krant La Repubblica heeft een lijst uitgebracht met daarin de meest ontdoken belastingen in Italië. Zo blijkt onder meer dat er aan zo’n 50 miljard euro gesjoemeld wordt aan de inkomstenbelasting in Italië. Een hoop geld dus wat jaarlijks niet opgehaald wordt. Daarnaast is ook de btw en de autobelasting veel ontdoken. Jaarlijks frauderen de Italianen waarschijnlijk zo;n 120 miljard euro. Dit bedrag is ongeveer 30% van het totale jaarlijks belastinginkomen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie