image Cyberghost VPN review: Een goede voorbereiding krijgen image WHOA traject bij dwangakkoord

Drop us a line...

Verstuur bericht

Nieuwe Velgen op je lease auto

Je hebt een leasewagen, proficiat. Maar, een kleine quizvraag. Wat is het gedeelte van de wagen dat het meeste beschadigd geraakt? Dat zijn de velgen.

Voorzichtigheid

Bij het rijden met een wagen heb je heel vaak de velgen die beschadigd geraken. Je gaat ergens parkeren, of je neemt een bocht die je een klein beetje verkeerd hebt uitgerekend. Het kan altijd. Je ziet het ook niet altijd dat het gebeurd is. Op het moment dat je de wagen moet terug geven, dan is er steeds een regel dat je de wagen moet terug geven in de staat dat hem kreeg. Soms gaat dit makkelijk, soms is dit een grote bevalling.

 

Met andere woorden, je kan de voorzichtigheidskaart spelen. Je kan altijd heel voorzichtig volgens de regels blijven rijden. Je neemt elke bocht met heel veel ruimte over. Of je kiest om er nieuwe velgen op te plaatsen.

Nieuwe velgen

Als je ervoor kiest om nieuwe velgen te plaatsten, dan kies je best altijd voor een betrouwbare partner. Een van zo’n partners is MW Wheels. Een betrouwbare partner is steeds nodig, omdat je moet weten welke velgen op jouw auto passen. Je speelt tenslotte met jouw veiligheid en die van jouw medeweggebruikers.

 

Een tweede belangrijk punt is dat jouw leasemaatschappij het moet toestaan. Je kiest bijvoorbeeld voor grotere velgen. Grotere velgen hebben ook grotere banden nodig, grotere banden geven meer gebruik van jouw wagen. En de prijs van jouw wagen gaat voor jou naar omhoog, maar ook voor de maatschappij. Kies je daarentegen voor kleinere velgen, dat moet je wel op voorhand weten dat je daar al met jouw veiligheid kan spelen. De auto’s worden standaard met de kleinst mogelijke velgen geleverd. Denk je dat het toch zou kunnen, vraag het zeker na bij jouw bedrijf en de leasingmaatschappij.

Dezelfde types, maar…

Brokkenpiloot als je bent, weet je dat je toch liever op het einde van jouw contract een goed onderhouden wagen terug te kunnen geven. Dan kan je ervoor kiezen om dezelfde soort velgen te plaatsen op jouw wagen. Doe dit niet zomaar, maar vraag toestemming. Voor verbruik zal het niet zo een groot verschil zijn. Maar regels kan je steeds hebben in verband met kleur.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie