Nederlanders niet voorbereid op ontslag Promotioneel drukwerk

Drop us a line...

Verstuur bericht

Ontslagen in financiële sector

In de financiële sector zijn er erg veel ontslagen, sinds de crisis is uitgebroken. Maar liefst 46.000 mensen hebben hun baan verloren in deze sector. Niet alleen de financiële sector staat onder druk, ook in de bouw en de zorg sector vallen veel ontslagen.

Door de kredietcrisis moeten banken, verzekeraars en andere financiële instellingen veel bezuinigen. Er wordt in deze sector veel geautomatiseerd en bezuinigd, hierdoor verliezen veel mensen hun baan. Bij de banken zijn de meeste mensen ontslagen, het aantal banen bij de bank zijn met 30 procent afgenomen. Alleen al bij de ABN Amro zijn er meer als 6.000 banen verloren gegaan. En er zijn zelfs nog meer ontslagen aangekondigd bij deze bank. Dit betekent een daling van de totale werkgelegenheid van 25% bij ABN Amro. Bij de verzekeraars was het een afname van 8 procent.

Voor de mensen die ontslagen worden in deze sector is het lastig om een nieuwe baan te vinden. Omdat veel bedrijven in deze sector meer automatisering en bezuinigingen toepassen. Van de gehele sector is de werkgelegenheid met 12,3 procent afgenomen. De verwachting is ook omdat er tegenwoordig zoveel automatisch gaat de werkgelegenheid in deze sector niet veel meer gaat groeien.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag