Outplacementverzekering Een Gouden Handdruk

Drop us a line...

Verstuur bericht

Plichten van werkgever bij ontslag

Om uw ontslag aan te vechten en om een financiele vergoeding te krijgen moet u vaak heel wat moeite doen. Het is mogelijk dat u daarbij in de fout gaat, datzelfde geld ook voor uw werkgever. Uw werkgever heeft bepaalde verplichtingen waaraan moet worden voldaan.

-Ten eerste kunt u alleen schriftelijk worden ontslagen. -In het schriftelijk ontslag moet duidelijk worden onderbouwd waarom u ontslagen wordt.

-De werkgever zal de opzegtermijn in achting moeten nemen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk dat u binnen een week op straat wordt gezet. Wel is het mogelijk voor de werkgever om u te verbieden naar het werk te komen, maar zal u dan wel door moeten betalen tot het formele moment van ontslag.

-Er is toestemming nodig van het CWI, van de kantonrechter of van uzelf bij ontslag. Dit geld niet voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten.

-De afspraken van ontslag in uw CAO of arbeidsovereenkomst moeten worden nageleefd.

-Als het CWI of de kantonrechter van pas komen, dan zal het nodig zijn dat alle benodigde dossiers ingezien kunnen worden. Niet alleen u als werknemer maar ook de werkgever moeten in bezit zijn van goed onderbouwde dossiers

-Met name de kantonrechter zal zich afvragen of uw ontslag voorkomen had kunnen worden. Misschien heeft uw werkgever niet de faciliteiten gegeven om uw werk goed te doen, heeft hij u nooit aangesproken op uw functioneren of bent u nooit op tijd bijgeschoold. Blijkt dit zo, dan zal de werkgever een erg slechte beurt maken bij de kantonrechter waardoor de oorzaak van het ontslag aan hem verweten kan worden.

Al met al is het voor een werkgever maar ook voor de werknemer veel prettiger als er bij het ontslag een outplacementbureau bij komt kijken. Zo kan een ontslag op een veel vriendelijkere manier afgerond worden met vaak een positieve afloop voor beide partijen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie