HTML5 Een Magento webshop

Drop us a line...

Verstuur bericht

Snelheidsrecord van glasvezel verbroken

glasvezelkabelsWetenschappers hebben het record verbroken van een datatransmissie via glasvezelkabel. Dit deden ze door in een seconde het equivalent van drie maanden HD-video te versturen.

Dit record is door een Amerikaans en een Japans team verbroken, ieder op hun eigen manier. Het ging om het record datatransmissie over glasvezel. Met de technieken die op dit moment gangbaar zijn werd ongeveer 14 Tb per seconde gehaald. Doordat ze andere technieken en een andere infrastructuur gebruikten behaalden ze zelfs 100 Tb per seconde over een enkele glasvezelstreng.

Op dit moment en waarschijnlijk ook nog in de nabije toekomst worden deze nieuwe technieken niet in de huidige glasvezelnetwerken gebruikt. De snelheden die bereikt zouden kunnen worden zijn nu nog niet nodig en daarnaast kost het erg veel geld om de technieken die nu gebruikt worden aan te passen. Toch zou hier snel een ommezwaai in kunnen komen. Door het toegenomen dataverkeer en omdat deze steeds verder groeit kan het zo zijn dat er binnenkort toch vraag is naar meer  en een betere datatransmissie. Deze markt groeit op dit moment nog ongeveer 50%.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie