image Tips om de creativiteit in je bedrijf te boosten image Kleding voor een sollicitatiegesprek, wat trek je aan?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips om afvallen te combineren met een drukke baan

Heb jij een goede baan? Dat is natuurlijk heel mooi, maar waarschijnlijk heb je dan ook een drukke baan. En dat mag niet ten koste gaan van je gezondheid. Als je een paar kilootjes te veel weegt, is het tijd om af te vallen. En dat kan zelfs als je een drukke baan hebt. In deze blog geven we je een aantal nuttige tips om afvallen te combineren met een drukke baan.

Ontbijten is belangrijk

We snappen dat het druk is in de ochtend. De kinderen moeten naar school worden gebracht, lunchpakketjes moeten worden klaargemaakt en ondertussen moet je zelf ook nog zorgen dat je klaar bent om te gaan werken. In deze situatie kan het zomaar gebeuren dat je eigen ontbijt erbij in schiet. En dat mag nooit meer gebeuren! Het ontbijt is namelijk een hele belangrijke maaltijd. En heb je echt geen tijd om te ontbijten? Neem dan een gezond ontbijt mee naar je werk en eet het daar meteen op.

Neem voldoende gezond eten mee

Is er een kantine op het kantoor waar jij werkt? Dan kun je deze het beste niet bezoeken. De verleiding is hier namelijk groot om voor een ongezonde lunch te kiezen. Neem liever een gezonde lunch mee vanuit huis. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een salade. Hierdoor voel je je bovendien minder suf na de lunchpauze!

Verjaardagen

Vooral op grote kantoren is er bijna altijd wel een verjaardag te vieren. En bij verjaardagen horen taart. Het is alleen helemaal niet goed om telkens weer taart te eten als er iemand jarig is. Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen als je de taart een keertje afslaat, iedereen zal dit begrijpen. Maak gewoon gezellig een praatje met de jarige!

Bewegen op kantoor

Het is heel slecht om de hele dag stil te zitten op je bureaustoel. Moet je iets vragen aan een collega die een verdieping hoger zit? Loop er dan even naartoe in plaats van degene op te bellen. En natuurlijk pak je dan wel de trap, en niet de lift!

Bewegen tijdens de lunchpauze

Ook tijdens de lunchpauze kun je je kans grijpen om even buiten te gaan wandelen. Strek je benen en beweeg lekker in de frisse buitenlucht. Hierna kun je met een leeg hoofd weer aan de slag.

Afvallen in een warmtecabine

Sporten is altijd een goede optie om wat gewicht te verliezen. Maar met een drukke baan heb je misschien geen tijd om uitgebreid te gaan sporten. In dat geval is afvallen in een warmtecabine een goede keus. Tijdens deze workout neem je plaats in een warmtecabine van ongeveer 37 graden, waarbij je hoofd buiten de cabine blijft. Je kunt liggend allerlei oefeningen doen, en je kunt voor het trainen van je armspieren gebruik maken van gewichten. Dit is goed voor je stofwisseling, doorbloeding en afweersysteem. Én je valt er sneller van af! Een half uur sporten in de warmtecabine is namelijk gelijk aan meer dan een uur normaal sporten. Ideaal dus voor mensen met een druk schema.

Drinken

Probeer altijd voldoende water te drinken op je werk. Ook kun je kiezen voor kruidenthee of groene thee. Dit is om meerdere redenen een goede keus. Je staat namelijk af en toe even op om drinken te pakken, je houdt je vochtgehalte op peil en bovendien heb je minder hongergevoel. Op kantoren worden vaak grote hoeveelheden koffie gedronken, maar het is beter om hiermee te stoppen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie