image Alles wat je moet weten over zwangerschapsverlof image Tips om afvallen te combineren met een drukke baan

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips om de creativiteit in je bedrijf te boosten

Creativiteit in het bedrijf is belangrijk om te innoveren en om problemen op te lossen. Ook kan het helpen bij de groei van het bedrijf, het verzinnen van nieuwe diensten en het zorgen dat jouw bedrijf voorop loopt.

Geef je medewerkers de tijd en ruimte

Ten eerste moet je je medewerkers de tijd en ruimte geven om creatief te zijn. Als je werknemers worden overladen met werk en ze haast niet weten hoe ze dit allemaal af moeten krijgen, hebben ze deze ruimte niet. Ze moeten tijd en ruimte krijgen om hun gedachten te verzetten en het creatieve proces op gang te brengen.

LED kantoorverlichting

Ook de juiste verlichting is erg belangrijk. Mensen worden nou eenmaal gelukkiger van daglicht, en dat uit zich ook in hun creativiteit. Van knipperende, donkere TL-buizen zullen zij niet de beste ideeën krijgen. LED verlichting daarentegen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, knippert niet en wordt niet warm. Daarom is is LED kantoorverlichting een hele goede keus. De kleur oranje stimuleert creativiteit en maakt vrolijk, dus je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een ruimte in te richten met oranje accessoires.

Ga een avondje cultuur snuiven

Het kan erg leuk zijn om gezellig een avondje met zijn allen naar een cabaretvoorstelling, een museum of een goede film in de bioscoop te gaan. Dit heeft verschillende voordelen. Als je werknemers elkaar ontmoeten in een andere omgeving dan op de werkvloer, heeft dit al een positief effect op de creativiteit. Daarnaast is de sfeer sociaal en gezellig, waardoor mensen meer openstaan voor het met elkaar delen van creatieve ideeën. En omdat je een culturele activiteit doet, is de basis voor creativiteit al gelegd.

Nodig kunstenaars uit

De kans is groot dat je medewerkers binnen bepaalde kaders en richtlijnen blijven denken, terwijl kunstenaars juist vaak anders denken. Dit kan interessante inzichten opleveren voor je werknemers. Zij leren van de kunstenaars om buiten de kaders te denken en ontwikkelen zo hun creativiteit.

Organiseer een brainstorm

Het organiseren van een brainstorm is een vrij laagdrempelige manier om de creativiteit in je werknemers naar boven te halen. Brainstormsessies worden vaak gebruikt in het bedrijfsleven, maar vaak niet op de juiste manier. Verdiep je dus eens in deze vergadervorm, en organiseer een goede brainstormsessie. Zorg er bovendien voor dat er geen kritiek wordt gegeven op ideeën, alle ideeën zijn namelijk welkom. Op deze manier creëer je een fijne sfeer waarin mensen hun ideeën durven delen.

Pen en papier bij de hand

Helaas gebeurt het vaak dat mensen een goed idee weer vergeten. En dat is natuurlijk zonde! Zorg dat er altijd wel een schrijfblok en een pen bij de hand is om creatieve ideeën op te schrijven. Zo loop je niet het risico dat je werknemers hun originele idee binnen de kortste keren weer vergeten zijn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie