Datanetwerk belangrijk image SEO Optimalisatie

Drop us a line...

Verstuur bericht

‘’Versoepel ontslagrecht bij ouderen’’

ontslagrechtKlaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aan het Financiële Dagblad aangegeven dat het kabinet de ouderen zou moeten ontzien bij het versoepelen van het ontslagrecht. Hij vind namelijk dat er echt iets moet gebeuren rond het ontslagrecht. Zoals dit nu in werking is gesteld zou nogal ten koste gaan van de ouderen. Juist zij komen vaak in de moeilijkheden als ze worden ontslagen.

Knot wilt dan ook graag onderscheid maken tussen de jongere en oudere werknemers. Hij stelt dat jonge arbeidskrachten minder ontslagbescherming hoeven te krijgen als de oudere werknemers. Daarnaast is ook hij van mening, net als de FNV, dat ook het flexibel personeel meer echten dient te krijgen. Knot geeft aan dat hij de concurrentiepositie van Nederland goed vind maar niet op het gebied van ontslagrecht.

Door zijn mening te geven mengt de DNB-directeur zich in een debat tussen het kabinet, vakbeweging en werkgevers. Vandaag zullen er meerdere werkgevers en vakcentrales bijeen komen om het sociaal akkoord ter sprake te brengen en hier over te onderhanden. Vooral de vakcentrales voorzien problemen bij het versoepelen van het ontslagrecht.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag