image Drie belangrijke eisen aan verkeersregelaarskleding image 3x waarom zonnepanelen zakelijk een slimme keuze zijn

Drop us a line...

Verstuur bericht

Vliegen met een drone: 5 tips voor beginners

drone vliegen

Het vliegen van een drone is een leuke hobby. Ook wordt het professioneel gebruikt voor werk. Bij het vliegen van een drone is het belangrijk om dit op een goede manier te gaan doen. Het is niet alleen verplicht om je aan de wetgeving te houden, maar het zorgt er ook voor dat je een drone veilig kan gaan besturen. Hier zul je 5 tips vinden die je kunnen helpen met het vliegen van je eerste drone. 

Informeer je over de wetgeving rondom drones

De wetgeving rondom drones kan per land verschillen. Het is belangrijk om je goed te informeren in het land waar je drones wilt gaan gebruiken. Een drone kun je niet zomaar besturen zonder dat je bewust bent van de wetgeving. Om te laten zien dat je bewust bent van alle regels rondom drones, moet je een dronebewijs halen. Een dronebewijs laat zien dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om een drone veilig te besturen. Er zijn verschillende soorten dronebewijzen die je kunt halen. Welke jij moet hebben, hangt af van de drone die je wilt vliegen. Een aanvulling op het standaard dronebewijs is nodig wanneer je zwaardere drones wilt gaan vliegen. Zwaardere drones zijn namelijk gevaarlijk voor de omgeving wanneer er niet serieus mee om wordt gegaan. Online je drone brevet via EUdronebewijs.nl halen is redelijk eenvoudig en voordelig.

Het doel van een drone

Een drone koop je niet zomaar. Bedenk goed over de reden waarom je een drone wilt gaan kopen. Je kunt bijvoorbeeld drones vliegen gewoon omdat het leuk is. Maar je kunt het ook gebruiken om mooie foto’s te maken. Welke drone jij moet kiezen hangt af van het doet dat je ermee wilt bereiken. Wanneer je mooie luchtfoto’s wilt maken, is het belangrijk dat de drone een camera heeft met een hoge resolutie. Wanneer je luchtvideo’s wilt maken, is het belangrijk dat de drone in voldoende frames scherp beeld kan leveren. 

De juiste drone kiezen

Het doel bepaalt dus voor een groot deel wat voor drone je moet kiezen. Het is ook belangrijk om te kijken naar het gewicht van een drone. Lichte drones zijn meer voor beginners en zwaardere drones zijn voor professionals. 

Letten op de omgeving

Om veilig te kunnen vliegen is het belangrijk om goed de omgeving in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan voetgangers op de grond, maar ook het vliegverkeer in de lucht. 

Leren vliegen met een drone

Drones zijn er duur waardoor je ze liever niet laat crashen. Het is daarom altijd verstandig om eerst te leren vliegen voordat je zelf op pad gaat.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie