image Krijg je het te warm in de zomer? Gebruik deze tips om af te koelen image Vliegen met een drone: 5 tips voor beginners

Drop us a line...

Verstuur bericht

Drie belangrijke eisen aan verkeersregelaarskleding

Werken als verkeersregelaar betekent het hebben een belangrijke rol in het veilig laten verlopen van het verkeer in bijzondere situaties als werkzaamheden aan de weg of drukke evenementen. Ze zorgen ervoor dat iedereen in het verkeer veilig is en de goede kant opgaat. Dit is een belangrijke taak die zonder de juiste kleding ook gevaarlijk kan zijn omdat verkeersregelaars vaak midden op de weg staan om hun werk te doen. Bij Binckwerk.nl vinden we het belangrijk dat je veilig aan het werk gaat, dus hierbij vertellen we je meer over hoe je veiligheid gewaarborgd wordt.

Er zijn strenge eisen aan de kleding die verkeersregelaars dragen tijdens hun werk. Deze eisen zijn er voornamelijk om ervoor te zorgen dat de verkeersregelaars duidelijk te zien zijn in het verkeer, zowel overdag als in het donker. Dit zorgt ervoor dat verkeersregelaars veilig van ongelukken omdat ze duidelijk te zien zijn. Ook zorgt het voor de veiligheid van iedereen in het verkeer, omdat door de opvallende kleding van de verkeersregelaars iedereen ze kan zien en hun instructies op kan volgen, wat essentieel is voor het veilig verlopen van het verkeer.

1. Opvallend geel-oranje

De kleding van verkeersregelaars, bijvoorbeeld een hesje, jas of poloshirt moet een fluorescerend gele bovenkant hebben met fluorescerende oranje onderkant. De fluorescerendheid zorgt ervoor dat de kleuren bij belichting, bijvoorbeeld koplampen of fietslampjes, zelf feller gekleurd worden. Lampen uit het verkeer helpen dus mee om verkeersregelaars duidelijk te zien te houden. Zorg er dus voor dat je in het donker altijd je lichten aan hebt staan!

2. Reflecterende banden

Naast het geel en oranje moet verkeersregelaarskleding ook verplicht reflecterende banden hebben. Deze banden hebben een vergelijkbare werking met de fluorescerende banden maar dan nog sterken. Ze weerkaatsen het licht van lampen in het verkeer sterk, waardoor ze eigenlijk zelf een lamp worden. Zo zijn ze dus duidelijk te zien. In het midden van de kleding moet een reflecterende driehoek te zien zijn met daaromheen verschillende andere reflecterende banden.

3. De voor- en achterkant hetzelfde

De voor- en achterkant van de kleding moet hetzelfde zijn. Draagt een verkeersregelaar bijvoorbeeld een hesje, dan moet deze er exact hetzelfde uitzien aan de voor- en achterkant. Dit zorgt ervoor dat verkeersregelaars aan allebei de kanten duidelijk te zien zijn. Dat is natuurlijk zeer belangrijk aangezien verkeer meestal van meer dan 1 kant aan komt rijden.

Dit waren 3 eisen die gesteld worden aan de kleding van verkeersregelaars. Wil jij werken als verkeersregelaar? Bekijk de verkeersregelaar vacature!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie