image Waar moet je aan denken bij het organiseren van een kerstborrel? image 3 tips voor een andere vergaderruimte

Drop us a line...

Verstuur bericht

Voordelen van investeren in personeel

Als je investeert in opleidingen en cursussen voor je personeel investeer je in je eigen bedrijf. Je zorgt ervoor dat er binnen je bedrijf meer kennis wordt opgedaan. Met deze kennis kan weer geld worden verdiend. Ook krijgt je bedrijf zo een beter imago en wordt het flexibeler. Wat zijn alle voordelen van investeren in je personeel?

Tevreden klanten

Het eerste voordeel is natuurlijk dat je beter opgeleid personeel creëert. Bijvoorbeeld door het laten volgen van een IT-cursus. Hierdoor zal het werken met technologie sneller en beter gaan. Ook kun je je personeel bijvoorbeeld een training klantvriendelijkheid laten volgen. Dit heeft natuurlijk een positief effect op je medewerkers en dus ook op je klanten. Deskundig personeel betekent tevreden klanten. Dit betekent weer meer omzet voor je bedrijf. Opleidingen betalen voor je werknemers is dus een hele goede investering, voor je personeel en voor je bedrijf.

Gemotiveerd personeel

Dit werkt ook de andere kant op. Als je veel goede opleidingen en cursussen aanbiedt, krijg je als werkgever een goed imago. In bijvoorbeeld de ICT zie je dit ook veel. Voor bedrijven die goede opleidingen bieden, willen veel ICT-ers graag werken. Als je je werknemers kansen biedt, worden ze natuurlijk ook gemotiveerder. Hier wordt de sfeer ook weer fijner door. Nu is ICT natuurlijk wel een vak apart en kan het vrij duur zijn om personeel hierin om te laten scholen. Heb je hier niet het budget voor? Dan kun je je netwerkbeheer uitbesteden aan een goede partij.

Brede inzetbaarheid

Een ander voordeel is dat personeel breder inzetbaar wordt als je ze opleidingen, trainingen en cursussen aanbiedt. Op deze manier hoef je niet elke keer een nieuwe medewerker te zoeken voor een nieuwe functie. Als er iemand weggaat, kun je ervoor kiezen om een ander personeelslid om te laten scholen in plaats van een nieuwe werknemer te zoeken. Ook kunnen je medewerkers zo doorgroeien binnen het bedrijf, zonder dat ze het bedrijf tussentijds moeten verlaten voor een studie. Als je team flexibel is, kun je sneller reageren op veranderingen in jouw vakgebied.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie