image Voordelen van investeren in personeel image De Nederlandse woningmarkt

Drop us a line...

Verstuur bericht

3 tips voor een andere vergaderruimte

Wat u ook doet, uw kantoor beschikt ongetwijfeld over één of meerdere vergaderruimtes. Standaard vinden we daar rechthoekige tafels met een paar stoelen naast. Daardoor zien alle ruimtes er misschien helemaal hetzelfde uit en dat kan de productiviteit aardig verkleinen en zorgt voor verlies aan concentratie. Door iedere vergaderruimte anders en slim in te richten, kunt u daar echt verandering in brengen. Deze drie tips zullen daar bij helpen.

Beter samenwerken door een andere tafel

Iedere ruimte in uw kantoorgebouw heeft een andere functie en wordt dan ook anders aangekleed. Sommige kantoren beschikken over grote open werkplekken, andere dan weer over kleine afgesloten lokalen voor discrete en gevoelige gesprekken . Een vergaderruimte is een buitenbeentje op dat vlak. In deze ruimte moet de groepsdynamiek optimaal zijn, zodat collega’s in de beste omstandigheden naar elkaar kunnen luisteren en kunnen samenwerken. Met een standaard lange tafel, zult u dat effect moeilijk bereiken. U kunt natuurlijk kiezen voor een alternatief zoals een ronde tafel of een ovaalvormig type. Dit soort vergadertafels zorgt ervoor dat collega’s interactiever met elkaar omgaan en dat verhoogt dan weer de productiviteit van een meeting.

Vergaderruimtes zonder stoelen

De inrichting van uw vergaderruimte in Breda kan natuurlijk ook afhangen van het doel van de ruimte zelf. Wilt u de ruimte vooral gebruiken om te brainstormen dan kiest u best voor een hoge tafel en liefst zonder stoelen. Doordat uw werknemers in de vergaderruimte moeten rechtstaan, verhoogt hun creativiteit en moeten ze uit hun comfortzone komen. Dat geldt trouwens ook voor vergaderruimtes die worden ingericht als een lounge. Je werkt dan met een open zithoek of met kleine tafeltjes zodat je een fijne, cosy ontmoetingsplek ontwerpt. Dit soort vergaderruimtes geeft je het gevoel dat je in een huiskamer aan het vergaderen bent.

Glas zorgt voor openheid

Vergaderruimtes zijn vaak plekken waar vertrouwelijke of gevoelige dingen worden besproken. We zouden dan kunnen denken dat we die ruimte best zo afgesloten mogelijk houden, alleen is geslotenheid niet goed voor de concentratie. Wilt u een discrete, open vergaderruimte waar iedereen geconcentreerd blijft? Werk dan met glas om de ruimte openheid te bieden. Grote ramen zorgen er bovendien voor dat er natuurlijk licht binnenkomt in de vergaderruimte. Op die manier behoudt die zijn vertrouwelijk karakter zonder zijn openheid te verliezen. Dankzij akoestische oplossingen kunnen open ruimtes tegenwoordig ook discreet opgebouwd worden waardoor vergaderruimtes niet steeds afgesloten moeten worden. Een vergaderruimte moet vooral productiviteit uitstralen en moet mensen aanzetten tot samenwerken.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie