image 3 tips voor een andere vergaderruimte image Een halfjaarlijks bezoekje aan de tandarts

Drop us a line...

Verstuur bericht

De Nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt

De Nederlandse huizenmarkt schommelt enorm, de prijzen veranderen de hypotheken veranderen, alles veranderd. Zo heb je verschillende woningen met verschillende prijzen, zo betaal je voor een villa meer dan voor een rijtjeswoning en betaal je weer minder kwijt voor een 2 onder 1 kap dan voor een vrijstaand huis. De prijzen voor de woningen schommelen elk moment, de prijzen stijgen niet met tienduizenden euro’s per dag, maar het blijft wel in beweging. Dus ben je op zoek naar een nieuwe woning, of ben je van plan je eerste huis te gaan kopen? Let dan goed op in welke tijd je de woning koopt en in welke tijd je de hypotheek afsluit, zodat je niet te veel betaald voor je woning of hypotheek. Neem contact op met een goede hypotheekadviseur om goed geadviseerd te worden.

Woning Kopen? Wat komt erbij kijken?

Een eerste woning kopen, wat komt er allemaal bij kijken? Je gaat eerst kijken wat voor budget je hebt, als je een gemiddeld inkomen hebt ga je niet kijken naar een woning van 2 miljoen. Het is verstandiger om met zon budget op zoek te gaan naar een leuke vrijstaande woning of een mooie twee onder een kap woning. Je gaat zelf een beetje zoeken naar een woning, maar je vindt niks of je komt er niet uit, dan kan je een makelaar inschakelen die je gaat helpen een woning te vinden en de woning voor de juiste prijs te kopen. Heb je de prijs rond met de verkoper dan is het verstandig om met een hypotheek adviseur om tafel te gaan zitten, jullie gaan samen met de adviseur op zoek naar de beste hypotheek met de beste voorwaarden. Heb je dit allemaal rond dan kun je de woning kopen.

Wat kan hypotheekadviseur voor jou betekenen?

Het is heel handig om bij afsluiten van een hypotheek een hypotheekadviseur te hebben. Hij of zij kan je allerlei adviezen geven of je iets wel of niet moet doen. Ze geven je informatie over allerlei zaken die bij een hypotheek komen kijken, zoals welke soorten verzekeringen verstandig zijn om erbij af te sluiten. Ook geven ze je adviezen of je de hypotheek voor die prijs moet afsluiten of dat je een andere hypotheek moet gaan uitzoeken. Ze helpen je bij het zoeken van de hypotheek die bij jou past. Hij of zij zal eerst je financiële situatie in kaart brengen en daarna je toekomstplannen om met zo veel mogelijk dingen rekening te houden, zoals of je plannen hebt voor kinderen, of ga je binnenkort met pensioen. Op basis van het financiële gedeelte gaat hij of zij kijken of je in aanmerking komt voor een (NHG)-hypotheek en of je misschien bepaalde verzekeringen nodig bent.

Bron: Kenkhuis & Gil

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie