image Zo zet je een container neer op eigen terrein image Een video laten maken voor een Facebookadvertentie

Drop us a line...

Verstuur bericht

Beginnen met zakelijk beleggen? Hier moet je op letten!

Zit je erover na te denken om zakelijk te gaan beleggen? Dit kan een hele slimme keuze zijn voor BV’s. Het opbouwen van zakelijk vermogen is essentieel. Helaas is het vandaag de dag echter zonde om het geld waar je hard voor hebt gewerkt op je spaarrekening te laten staan. De rentestanden zijn simpelweg niet optimaal. Toch investeren veel ondernemers nog niet omdat het veel tijd kost om uit te zoeken of je je geld het beste kunt investeren in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Stel zaken op orde

Ten eerste is het van belang om te kijken naar je mogelijkheden als het gaat om beleggen. Het is hierbij van belang dat je inzichtelijk maakt hoeveel geld je kunt beleggen. Het zou zonde zijn als achteraf blijkt dat je het geld beter voor iets anders had kunnen gebruiken. Over het algemeen heeft beleggen een hoger rendement dan sparen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Het is echter wel belangrijk om ook rekening te houden met de risico’s. Investeer daarom alleen het geld dat je kunt missen.

Bepaal het doel

Daarnaast is het van belang om het doel te bepalen waarom je wilt gaan beleggen op zakelijk gebied. Ben je op zoek naar manieren om sneller een buffer op te bouwen? Of wil je het geld op een later moment investeren in andere projecten? Op basis van het doel kun je ook de duur en de insteek bepalen waarop je gaat beleggen. Als je denkt dat je het geld op korte termijn nodig zou kunnen hebben, dan kun je beter niet te veel risico’s nemen met beleggingsmogelijkheden die afhankelijk zijn van een koers. Als je zeker weet dat je het geld op lange termijn kunt wegzetten, dan kun je ervoor kiezen om wat riskanter te beleggen waarbij je meer risico’s neemt.

Wees je bewust van de risico’s

Je kunt niet beleggen zonder enig risico te nemen. Wel is het van belang dat je goed weet waar je aan begint en wat de risico’s precies zijn. Zo kun je vaststellen voor jezelf welke risico’s je bereid bent te nemen. Als je tactische keuzes maakt kun je de risico’s zoveel mogelijk beperken. De kans is dan wel groot dat je moet inleveren op het rendement van een investering. Als je wel bereid bent grotere risico’s te nemen dan kun je, als een investering goed uitpakt, rekenen op een hoog rendement.

Schakel een expert in

Ben je toch niet zo zeker van je zaak? Dan is het raadzaam om eens langs te gaan bij een expert. Evi zakelijk beleggen kan je bijvoorbeeld hebben om de juiste keuzes te maken als het om beleggen gaat. Zo kun jij je waardevolle tijd besteden aan het runnen van je bedrijf terwijl je op een fiscaal aantrekkelijke manier je vermogen op kunt bouwen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie