image De Nederlandse woningmarkt image Een comfortabele paardenbox voor uw eigen paard

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een halfjaarlijks bezoekje aan de tandarts

Een halfjaarlijks bezoekje aan de tandarts

Bijna elke Nederlander gaat naar de tandarts. De een wat vaker dan de ander, vanzelfsprekend is dat je om het halfjaar een controlebeurt krijgt. Heb je bijvoorbeeld een gaatje of is er iets anders aan de hand, dan moet je terug komen. Er zijn ook mensen die heel erg bang zijn voor de tandarts of gewoonweg niet willen gaan omdat ze het niet nodig vinden. Zo zonde, want het zit gewoon bij de meeste zorgverzekeringpakketten inbegrepen. Mensen die niet naar de tandarts gaan hebben meer kans op een slecht gebit. Een slecht gebit bestaat kan bestaan uit gaatjes, verkleurde tanden, veel tandplak, ontstoken tandvlees en een stinkende adem. Er kunnen ook andere behandelingen aan het licht komen, zoals een zenuwkanaalbehandeling of een wortelkanaalbehandeling. Deze ingrepen zijn veel zwaarder dan even een gaatje vullen.  En worden vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Een goede tandverzorging zorgt voor wittere tanden

Wanneer je je tanden goed verzorgt is de kans op verkleuring erg klein. Je behoudt dus de mooie witte kleur. Met de jaren zullen je tanden wel iets verkleuren, dat komt door het eten en drinken wat je nuttigt. Om je tanden witter te maken kun je een tandpasta gebruiken die je tanden witter maakt, of je gaat tanden bleken. Dit gaat doormiddel van een bitje. Hoe dit in zijn werking gaat, lees je in de bijsluiter of op de verpakking van het bitje. Dat je tanden witter worden van whitening tandpasta of doormiddel van een bitje is algemeen bekend. Ook is bekend dat tanden bleken de stevigheid van je tanden aantast, je tanden zouden er minder sterk van worden.

Tandarts praktijk kopen of verkopen?

Ben jij een tandarts en ga je met pensioen of ben je net klaar met studeren en wil je je eigen praktijk gaan kopen of een praktijk gaan overnemen? Dan komen er nogal wat zaken bij kijken. Zo wordt er natuurlijk gekeken naar jouw wensen en ideeën. Wordt de waarde van de praktijk bepaald door een taxateur en wordt er gezocht naar potentiële kopers wanneer je de praktijk wil verkopen. Als je als net afgestuurde tandarts op zoek gaat naar een eigen praktijk, kan dat nog wel eens lastig worden. Je hebt immers nog niet veel ervaring in het beroepenveld. Je kunt eerst een paar jaar aan het werk gaan bij een tandarts en vanuit daar ervaring op doen en wie weet kun je juist die tandartspraktijk overnemen. Op Promonde.nl vind je meer informatie en kun je in contact komen met een specialist. Bekijk deze website en informeer naar de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie