image Een halfjaarlijks bezoekje aan de tandarts image Hoe maak je de juiste keuze in jou loopbaan

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een comfortabele paardenbox voor uw eigen paard

Een comfortabele paardenbox voor uw eigen paard

Wanneer je zelf een eigen paard hebt wil je deze graag zo vaak mogelijk zien. Dit is meestal niet mogelijk omdat de meeste mensen hun paard bij een manege of stal hebben staan. Er bestaan echter steeds meer mogelijkheden om jouw paard bij je eigen huis te stallen door het bouwen of laten bouwen van een paardenbox. Een paardenbox is een vierkante ruimte voor 1 paard waar een droge ligplaats in zit wat het paard de ruimte geeft om te staan en te liggen. De ruimte is bedoeld als verblijfplaats voor het paard maar ook is het makkelijker om in een dergelijke box het paard individueel te verzorgen. Een paardenbox beschikt over een minimum oppervlakte van ongeveer 11m². Ook zitten er 1 of meerdere openingen in de box en dit is geplaatst voor zowel een betere luchttoevoer als voor sociaal contact met de eigenaar. Klik hier voor een overzicht van de beste paardenboxen.

Afmetingen en materiaal

Nu zit je er wellicht aan te denken om een paardenbox te laten bouwen of je wil graag weten wat nu eigenlijk de eisen van een paardenbox zijn. Voor paarden groter dan 1,56m is de minimum oppervlakte van de box dus 11m² en het verschilt natuurlijk hoe groot het paard is. Als je een relatief groot paard hebt dan mag je verwachten dat de box ook groter moet zijn. Dit is niet alleen belangrijk in verband met beweging maar ook omdat het paard wil gaan liggen en zodra de box dan te klein is komt hij klem te zitten tussen de wanden. Verder is het logisch dat de paardenstal de juiste hoogte moet bevatten en je moet er rekening mee houden dat het paard kan gaan steigeren en hoofdletsel op kan lopen, dat is de reden dat de hoogte ruim genomen moet worden. Verder is het belangrijk dat de wanden glad zijn zodat het paard zich er niet aan kan verwonden. Als laatste is het erg belangrijk om een of meerdere ventilatiegaten te hebben zodat het paard genoeg zuurstof heeft in de stal.

Paardenbox op maat laten maken

Het is natuurlijk geen simpele klus om een juist bedrijf te vinden dat ook nog eens luistert naar de wensen die je zelf hebt. Er is altijd de mogelijkheid om te googelen naar wat nu de beste optie is voor een paardenbox maar het blijft een gok. Eén bedrijf dat in ieder geval gespecialiseerd is in het maken van paardenboxen en graag een luisterend oor biedt is Rutjespaardenboxen.nl. Zij beschikken over alle kennis en kunnen jouw ideeën tegemoet komen met de minimum eisen van de paardenbox waardoor je het beste voor jou en voor je paard creëert. Het is niet alleen mogelijk om enkel een paardenbox te laten plaatsen maar ook omheiningen behoren tot de mogelijkheid. Kijk even rond op de site en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie