Wat te doen bij ontslag? Outplacementverzekering

Drop us a line...

Verstuur bericht

Vrouw ontslagen door bericht op Facebook

Een vrouw die zich op haar Facebook verheugde op haar ontslag, is door haar werkgever ontslagen. Toch is ze ontevreden omdat ze nu haar ontslagpremie misloopt.

Facebooker Kate Furlong reageerde op haar pagina op het nieuws dat de Royal Bank of Scotland 3.500 medewerkers zou gaan ontslaan. Ze was niet bang om haar baan te verliezen, ze had er zelfs zin in. Op die manier zou ze ook nog eens een flinke vertrekpremie krijgen. Ze schreef dan ook: ‘’Woohoo. Het was verdomd duidelijk dat zoiets er zat aan te komen. Ik ben noch dom noch naxefef… en eerlijk gezegd is dit het beste nieuws ooit wat mij betreft.’’,  ”Ik heb me gewoon met mijn vingertoppen vastgeklampt om lang genoeg aan te blijven voor een mooie ontslagvergoeding, terwijl ze me er al lang hadden kunnen uitgooien zonder een penny!”

Een collega van haar las dit bericht en tipte de bank hierover. Deze besloot haar meteen te ontslaan waardoor ze uiteindelijk tóch geen vertrekpremie kreeg. The Royal Bank of Scotland zegt dat de vrouw tijdens het plaatsen van dergelijke berichten een geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Kate is het hier totaal niet mee eens en gaat de bank dagvaarden wegens onrechtmatig ontslag.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie