image Mode leren als een man image Zoek jij nog een baan?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat is blended learning eigenlijk?

Wat is blended learning eigenlijk?

Ongetwijfeld heb je de term ‘blended learning’ wel eens voorbij zien komen. Wat is het eigenlijk? Waarom zou je daarvoor kiezen? En wat zijn de voordelen van blended learning? In dit korte artikel staan deze drie vragen centraal. Zo weet je of blended learning wat voor jou is!

Wat is blended learning?

Blended learning is een onderwijsvorm, waarbij je op verschillende manieren leert. Een voorbeeld is om offline onderwijs te combineren met digitaal onderwijs. Daarnaast heb je vormen van digitaal leren, waarbij je er voor kiest om gelijktijdig met andere leerlingen een les te volgen of dit individueel op te pakken. Tot slot zijn er ook verschillende manieren om de stof over te brengen. Denk hierbij aan het gebruik van herkenbare voorbeelden en de mogelijkheid dat leerlingen zelf op zoek gaan naar de antwoorden.

Tegenwoordig wordt met blended learning meer het combineren van offline en online lesmateriaal bedoeld. Vaak is er bij offline leren een leraar aan gebonden en heb je bij het online leren meer de vrijheid wanneer en hoe je de stof tot je neemt.   

Waarom zou je kiezen voor blended learning?

Allereerst onthoud je dankzij een gemixte lesstof de inhoud een stuk sneller. Door het combineren van tekst met afbeeldingen, vragen en lessen onthoud je de stof een stuk sneller.

Daarnaast vinden met name jongeren het steeds belangrijker dat zij zelf bepalen hoe zij de stof tot zich nemen. Met blended learning kom je in aanraking met verschillende manieren van lesgeven. Zo kiezen leerlingen welke vorm van blended learning het beste bij je aansluit. Ook kom je er snel achter welke vorm het beste bij je past!

Tot slot leer je met blended learning een stuk sneller, omdat je hiermee lessen kan voorbereiden. Je hebt op ieder moment toegang tot de lesstof. Je bepaalt nu veel meer zelf of je een goed cijfer gaat halen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie