image Zo creëer je een prettige zithoek in de tuin image Zo zorg je ervoor dat jij aankomende zomer een strak lichaam hebt!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat te doen bij stormschade aan het dak? 

Tegenwoordig hebben we in Nederland nogal eens te maken met extreme weersomstandigheden. Dit is niet goed voor het dak en het kan dus zijn dat er schade aan het dak komt door de harde wind of hagel. Wanneer het dak dan ook nog gaat lekken, moet je echt ingrijpen. Ook rondvliegende dakpannen zijn iets wat je vaker ziet en dit is echt heel gevaarlijk. Weet jij wat je moet doen bij stormschade aan het dak? Lees even verder en je zult erachter komen. Veel leesplezier!

Zo voorkom je schade aan het dak!

Je kunt een storm zelf natuurlijk niet voorkomen, maar je kan er wel voor zorgen dat het dak zo sterk mogelijk is. Dit kun je doen door te letten op de volgende punten: 

  • Controleer of er bepaalde dakpannen wat losser liggen dan andere dakpannen. 
  • Sluit de deuren en ramen goed af. 
  • Haal zoveel mogelijk losse voorwerpen zoals takken, tuinmeubels of speelgoed weg. Je wilt natuurlijk niet dat deze tegen de woning aankomen als het gaat waaien. 

Daken zijn best wel kwetsbaar wanneer het stormt. Je moet daarom voor een storm regelmatig even controleren of alles er nog goed uitziet. Wanneer je dit niet zelf wilt controleren, kan je hiervoor ook een dakdekker uit Etten-Leur inschakelen. 

Wat kunnen de gevolgen zijn? 

Door een harde storm kunnen dakpannen loskomen. Wanneer dit gebeurt, kan er regen in de woning komen en dat is niet wat je wilt hebben. Hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan die voor natte plekken en schimmel in huis zorgen. Dit is vies en dit wil je voorkomen. De gevolgen van een lek zijn niet niks. Vooral wanneer je longklachten hebt, is het goed om hier extra op te letten. 

Advies

Wil jij graag advies van een professional? Dan ben je bij BRNC Dakwerken aan het juiste adres. Zij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en repareren van daken. Zo weet jij zeker dat het goed zit met jouw dak!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie