image Waarom een verkoopmakelaar inschakelen? image Waarom kiezen voor een uitzendbureau?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Welke PowerPoint templates gebruik je bij een bedrijfspresentatie?

Bedrijfspresentaties zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie om een nieuwe medewerker kennis te laten maken met het bedrijf, of een presentatie waarmee je een potentiele nieuwe klant wil binnenhalen. Wat de insteek van de presentatie dan ook mag zijn, ze zijn allemaal belangrijk. Daarom is het verstandig dat je naast de juiste woorden een goede visuele ondersteuning gebruikt die past bij de inhoud van je verhaal. PowerPoint is het ideale hulpmiddel en in dit artikel vertellen wij je welke templates je kunt gebruiken bij jouw bedrijfspresentatie. 

Standaard PowerPoint templates

Er zijn talloze templates beschikbaar binnen PowerPoint. Zo veel keuze betekent dat het soms lastig te bepalen is welk sjabloon bij jouw bedrijfspresentatie past. Veel mensen gebruiken daarom een standaard sjabloon van PowerPoint waardoor je er niet uitspringt. Deze sjablonen zijn prima om te gebruiken alleen je maakt daardoor niet veel indruk, omdat iedereen ze al weleens heeft gezien. Je laat dus niet zien dat je veel werk in je presentatie hebt gestoken, ook al is dit wel zo. Kies daarom liever voor een unieker sjabloon PowerPoint

Huisstijl

Wanneer je een bedrijfspresentatie geeft, is het altijd van belang dat je dit doet in de huisstijl van jouw bedrijf en misschien in de huisstijl van het bedrijf dat je wil overtuigen. Dit laat zien dat je er tijd in steekt en dat er een duidelijke lijn is in alle presentaties die je geeft. Vooral voor je medewerkers is dit bijvoorbeeld fijn. Zij kunnen dan jouw voorbeeld volgen wanneer zij een PowerPoint presentatie maken. De huisstijl pas je toe door bijvoorbeeld de kleur van het bedrijf te kiezen en het lettertype. Daarnaast zou je het bedrijfslogo erin kunnen verwerken. 

Speciale effecten

Blijf voor een professionele presentatie zo ver mogelijk weg bij speciale effecten in Microsoft PowerPoint. Het is inderdaad een functie die PowerPoint templates in enkele gevallen kan verrijken, maar bij een bedrijfspresentatie leidt het vooral af van het doel van de presentatie. Het moet wel professioneel blijven. Wanneer er ruimte is voor informaliteit, kun je er beter voor kiezen om tussendoor een grapje te maken. 

Template laten maken

Het is mogelijk om PowerPoint templates te laten maken door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van PowerPoint templates en sjablonen. Zij maken een vast template dat is verbonden aan de huisstijl van de organisatie. Zo weet je zeker dat iedere werknemer altijd een uniek design gebruikt en dat de huisstijl vertegenwoordigd wordt. 

Langer onthouden

Het is bewezen dat wanneer visuele ondersteuning op de juiste manier gebruikt wordt, je verhaal beter onthouden wordt door de toehoorders. Een unieke presentatie met daarin de huisstijl is dus een voorbeeld van een goede visuele ondersteuning. Wanneer je aan een potentiele klant presenteert is dit een toevoeging waardoor jij eruit springt en hij je verhaal onthoudt. Dat werkt positief op je aantal sales. Daarnaast is een interne presentatie ook gebaat bij het beter onthouden van de inhoud omdat je hierdoor in een keer klaar bent. 

Investeer een keer

In je onderneming moet je investeren, daarom is het juist handig om een keer een PowerPoint template te laten maken want zo hoef je niet telkens te controleren of je medewerkers een representatieve presentatie gebruiken. Er is slechts één vast template. Dan komt jouw onderneming altijd professioneel over.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie