image Gratis boekhoudsoftware een droom? image Tips voor een groeiende onderneming

Drop us a line...

Verstuur bericht

Welke stappen zet je voor het kopen van een steiger?

Bent u van plan op om korte termijn een steiger te kopen? Met behulp van deze 7 stappen kun je bepalen welk steiger het beste bij u past.

Stap 1: Welke steigerserie kiest u?

De eerste keuze die gemaakt moet worden is de steigerserie. Er zijn verschillende series voor professionele steigers. Voor de meeste steigers zijn meerdere mensen nodig om deze op te kunnen bouwen.

Stap 2: Een brede of smalle steiger?

Vervolgens ga je bepalen of je een breid steiger wilt of een smal steiger. Een smal steiger heeft een platform terwijl bij een breed steiger twee platformen naast elkaar gelegd kunnen worden.

Stap 3: Welke type steiger kiest u?

Bepaal wat voor type klus u gaat uitvoeren. Er zijn namelijk drie verschillende type steigers. Dit zijn de trapsteiger, de rolsteiger en de kamersteiger. Hierbij is een trapsteiger handig wanneer je vaak het steiger op en af moet. Een rolsteiger is gemakkelijk te verplaatsen en een kamersteiger kun je inklappen en dus gemakkelijk mee te nemen.

Stap 4: Platformlengte

Wanneer je het juiste steiger hebt gekozen, moeten de platformen bepaald worden. De platformen verschillen per steigerserie.

Stap 5: Platform materiaal

Het materiaal van het platform is ook bepalend. De keuze is een houten platform of een Fiber-Deck. Het houten platform is hierbij de goedkopere variant, maar het Fiber-Deck is minder zwaar dan het houten platform.

Stap 6: Werkhoogte bepalen

Het bepalen van de werkhoogte is een belangrijke keuze. Vraag uzelf af op welke hoogte u de werkzaamheden gaat uitvoeren. De werkhoogte van het steiger kunt u berekenen door het platform hoogte te palen plus 2 meter.

Stap 7: Welke opbouwmethode kiest u?

Als laatste stap moet de opbouwmethode bepaald worden. Er kan gekozen worden voor de traditionele methode of de Safe-Quick methode. Voor de traditionele methoden worden schorren gebruikt voor het gehele steiger. Dit is tevens ook de goedkoopste optie. De Safe-Quick methode is de snellere en veiligere methode. Hierdoor ben je altijd rondom het steiger beschermd en daarnaast heeft het ook minder onderdelen waardoor er dus sneller opgebouwd kan worden.

Na het maken van al deze keuze kunt u het juiste rolsteiger kiezen wat bij u past!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie