image Netwerken: zo doe je dat! Waarom je als een bedrijf notitieboekjes met je eigen logo moet hebben

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wifi problemen op Samsung Galaxy telefoons

Als je een nieuwe telefoon hebt, dan wil je hier meteen de hele dag mee aan de slag. Het is dan heel vervelend als je wifi het niet goed doet, want je hebt toch echt wel internet nodig om 100% van je nieuwe smartphone te kunnen profiteren. We helpen je graag met het instellen van je wifi en het oplossen van wifi problemen.

Het instellen van de wifi op je Samsung Galaxy telefoon

Gelukkig is het instellen van de wifi op je Samsung Galaxy telefoon helemaal niet moeilijk. Natuurlijk moet je eerst je modem aanzetten en zeker weten dat je internetverbinding hebt. Ook is het belangrijk dat je modem op de juiste plek staat. Natuurlijk wil je dat deze mooi weggewerkt staat, maar als deze bijvoorbeeld in een dicht kastje staat, dan kan dat het wifi signaal verzwakken. Om je wifi op je Samsung Galaxy in te schakelen, schuif je bij je internetverbinding het balkje bij wifi naar rechts. Je kunt nu een netwerknaam kiezen en je wachtwoord invullen. In principe moet je telefoon zich dan verbinden met het wifi netwerk. Is dit niet het geval of heb je bijvoorbeeld op je Galaxy S6 wifi problemen? Lees dan gauw verder.

Wifi problemen op je Samsung Galaxy S6 of S7

Wifi problemen kunnen natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Het kan zo zijn dat er een systeemfout in je telefoon zit, maar voordat je deze conclusie trekt en teruggaat naar de winkel, kun je eerst een aantal dingen proberen. Zo is het belangrijk om te controleren of je telefoon aan alle huidige eisen en updates voldoet. Heb je je telefoon al lang niet meer geüpdate? Dan kan dat de reden zijn dat deze niet verbindt met wifi. Daarnaast kun je de volgende stappen ondernemen om je wifi weer aan de praat te krijgen:

  • zet je telefoon uit en daarna weer aan. Soms kan er gewoon even iets verkeerd zitten in de instellingen. Zodra je je telefoon dan opnieuw hebt opgestart, kan dit probleem verholpen zijn.
  • zet je telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Het kan namelijk zo zijn dat er ergens iets verkeerd ingesteld is, waardoor je niet met de wifi kunt verbinden. Als je je telefoon terug gaat zetten naar de fabrieksinstellingen, dan is het wel verstandig om al je belangrijke apps, foto’s en contacten even op een SD-kaart te zetten, zodat je deze niet ineens kwijt bent. Als je je telefoon namelijk terugzet naar de fabrieksinstellingen, dan wordt alles verwijderd.
Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie