image Handige tips om energie te besparen in je bedrijf image Wifi problemen op Samsung Galaxy telefoons

Drop us a line...

Verstuur bericht

Netwerken: zo doe je dat!

Als je een eigen onderneming gestart bent, dan wil je natuurlijk aan klanten komen. Ook heb je misschien andere specialisten nodig, bijvoorbeeld voor het bouwen van je website. Hoe vind je die? Door te netwerken! Zo kom je misschien ook nog eens mensen tegen waarmee je samen kunt werken, en voor wie jij ook iets kunt doen. We geven je de beste tips om succesvol te netwerken!

Ga naar netwerkevenementen

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip. Netwerkevenementen zijn er om te netwerken! Er worden bijvoorbeeld veel netwerkevenementen georganiseerd bij een flexwerkplek zoals Frame21 in Roosendaal. Als je naar een netwerkevenement gaat, behandel het dan ook als een zakelijke afspraak. Kom op tijd en stel jezelf netjes voor. Kom ook voorbereid! Het heeft zo zijn voordelen om vroeg aanwezig te zijn, zo kun je misschien de organisator spreken en vragen wie er allemaal komen en wie je zeker weten moet spreken. De volgende tips zijn ook handig voor je volgende netwerkevenement:

Let op je houding

Het is belangrijk om een rechte houding te hebben; zo straal je namelijk uit dat je succesvol bent en zullen anderen ook eerder op jou afstappen. Erg prettig als je het zelf bijvoorbeeld lastig vindt om op mensen af te stappen. Let er ook op dat je, tussen het lekkere eten en drinken door, toch altijd je rechterhand vrij hebt om mensen de hand te schudden.

Richt je op het helpen van anderen

Op een netwerkevenement zul je genoeg mensen zien die enkel visitekaartjes uitdelen en aan iedereen verkondigen wat ze doen, wat hun bedrijf doet en waar zij zelf goed in zijn. Als je je echter richt op het helpen van anderen, dan zul je zien dat je beter in iemands geheugen blijft hangen en over zal komen als een oprecht mens. Zo kun je bijvoorbeeld het initiatief nemen om andere mensen aan elkaar voor te stellen. Zo onthouden ze jou als goede netwerker, en natuurlijk kun je zelf ook mee blijven praten. Blijf je in het gesprek ook altijd focussen op het helpen van anderen. Vraag ze niet direct wat ze precies doen, maar laat ze praten over alledaagse dingen. Praat gezellig mee en dan kom je er vanzelf achter of ze nog ergens hulp bij kunnen gebruiken. Is dat niet iets waar jij bij kan helpen, dan kun je deze persoon weer voorstellen aan iemand anders uit je netwerk!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie