image Online shopping blijft ook in 2017 stijgen image Netwerken: zo doe je dat!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Handige tips om energie te besparen in je bedrijf

Veel bedrijven geven aan dat hun personeelskosten de hoogste kosten zijn in het bedrijf. 60% van alle kosten zijn namelijk personeelskosten. Dat is natuurlijk veel, maar dat betekent ook dat 40% andere kosten zijn. Wil je liever niet je personeel korten in hun uren of zelfs mensen ontslaan? Kijk dan eens naar je andere kostenposten en bekijk hoe je daar kosten kunt besparen. Het blijkt dat een groot deel van die kosten de energiekosten zijn. Gelukkig zijn er veel manieren hoe je daarop kunt besparen; we geven je graag een aantal tips.

Vervang TL-verlichting door LED verlichting

Veel bedrijven, of het nu gaat om kantoren of om magazijnen, maken gebruik van TL-verlichting. Dit zou je best een ouderwetse manier van verlichten kunnen noemen. Dit is namelijk niet goed voor het milieu, maar ook niet voor je portemonnee. Het is slim om je TL-verlichting te laten vervangen door LED verlichting. Dit is in eerste instantie wel een investering, maar dit verdien je binnen een paar jaar terug. Daarnaast scheelt het heel veel in je maandelijkse energiekosten; een verschil dat je natuurlijk al vrijwel direct merkt in je portemonnee. Ook gaat LED verlichting veel langer mee, waardoor je ook met een stuk minder vervangingskosten zit. Het is hierbij wel slim om een plan op maat te laten maken door een specialist zoals LED Design Holland. Zij weten precies wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe ze je bedrijf zo goed mogelijk kunnen voorzien van duurzame verlichting.

Laat apparaten niet op stand-by staan

Het gebeurt op menig kantoor; mensen werken 40 uur per week en vinden het wel zo makkelijk als ze de computer de volgende ochtend niet meer helemaal op hoeven starten en dat ze direct verder kunnen met waar ze gisteren mee geëindigd waren. Dat is inderdaad ook wel handig, maar dat betekent wel dat de computers ‘s nachts aan blijven staan. Ze staan dus 16 uur per dag aan, zonder dat iemand deze gebruikt. Dat is natuurlijk zonde van de energie, en zonde van de kosten. Zet je deze helemaal uit, dan kun je tot wel 50 euro per computer per jaar besparen. Heb je een kantoorruimte met 20 computers…. Dan kun je je winst al wel uitrekenen!

Verwarming en airco

Net als dat er bij verlichting een kleine investering nodig is om deze energiebesparing te verwezenlijken, is dat bij verwarming en airco ook zo. In de winter de hele dag de verwarming aan en in de zomer de hele dag de airco aan is niet nodig als de ruimte goed geïsoleerd is. Denk daarbij niet alleen aan dubbel glas en isolatiemateriaal, maar ook aan mensen die bijvoorbeeld het raam open zetten als de verwarming of airconditioning aan staat. Er zijn allerlei dingen die je zelf kunt doen om hierop zo veel mogelijk te besparen, maar je medewerkers kunnen hier zeker bij helpen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie