image Welke NLP opleidingen bestaan er precies? image Fiets van de zaak: hoe wordt dat fiscaal gezien geregeld?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Zo vermijd je ongezonde snacks tijdens het thuiswerken

De afgelopen maanden is er veel veranderd in Nederland. Steeds meer mensen zijn verplicht om thuis te werken. Voor sommige ondernemers is dit niet anders dan normaal, maar er zijn ook zat mensen die hier enorm aan moeten wennen. Thuiswerken heeft, ondanks de talloze voordelen, immers ook een stel nadelen. Zeker wanneer je dit niet gewend bent, kan je al snel in een aantal valkuilen trappen. Hierdoor gaat je productiviteit ontzettend omlaag. Bijvoorbeeld door de aandrang om te gaan snoepen. Veel mensen vinden het lastig om hun hand uit de snoeppot te houden tijdens het thuiswerken. Dit kan echter nadelige gevolgen hebben. Zowel voor de gezondheid als de productiviteit. Daarom geven wij vandaag enkele tips om dit snoepgedrag te voorkomen.

 

Zorg voor minder druk op je schouders

 

Allereerst is het belangrijk om wat minder van jezelf te eisen. Vaak zien we dat mensen door stress meer gaan snoepen. Nu je voorlopig thuiswerkt en misschien ook nog wel eens de hele dag de kinderen om je heen hebt lopen, is de kans groot dat je je enorm gestrest en opgejaagd voelt. Probeer deze druk dan te verminderen. Bedenk goed waar je tegenaan loopt en werk oplossingsgericht. Lukt het je niet om na een hele dag werken en voor de kinderen zorgen ook nog eens uren in de keuken te staan? Laat dit dan. Een makkelijke maaltijd is zo besteld of gemaakt en dat is voor een keer echt geen schande.

 

Is het werk gewoon te veel? Bekijk dan of je een aantal opdrachten kunt uitstellen of dat er iemand in je omgeving is die het werk tijdelijk kan overnemen. Meer dan je best kan je immers niet doen.

 

Haal minder ongezonde dingen in huis

 

Dit lijkt misschien een open deur, maar het zal je nog verbazen hoe vaak dit vergeten wordt. Doe bij voorkeur, zeker in deze tijd, één keer in de week boodschappen en zorg dat je dit rond het weekend doet. Zo kun je voor de vrije dagen een aantal lekkere dingen inslaan, maar zijn deze op als de werkweek weer begint. Bovendien hoef je zo nooit veel tijd aan de volgende vraag te besteden: ‘wat eten we vanavond voor 1 persoon?’. Je hebt immers al een goed eetschema in huis! Daarnaast loop je minder het risico om te gaan snoepen, omdat het er simpelweg niet is. Leg daarentegen wel wat lekkere rauwkost in de koelkast of maak gebruik van andere gezonde alternatieven.

 

Eet enkel op gezette tijden

 

Een werkdag thuis hoeft eigenlijk niet zo anders als op kantoor te zijn. Op kantoor kan je ook niet iedere 5 minuten naar de koelkast lopen en iets lekkers pakken. Ook met een zak chips naast je werken is ook niet iets waar je werkgever gelukkig van zal worden. Probeer dit daarom ook door te voeren thuis. Dat je thuis zit, betekent immers niet dat je vrij hebt. Begin daarom iedere dag met het maken van een planning en eet enkel op gezette tijden.

 

Heb je dit een week heel goed volgehouden? Dan mag je jezelf best wel op wat lekkers trakteren. Balans is immers het sleutelwoord. Kies bijvoorbeeld een keer voor online eten bestellen om de productiviteit van de afgelopen week te vieren. Zo heb je ook iets om naar toe te leven en kun je een gezond voedingspatroon beter volhouden.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie