Motivatie op de werkvloer Hogere outplacementactiviteit in Belgie dankzij Opel en Carrefour

Drop us a line...

Verstuur bericht

10.000 euro boete bij schending relatiebeding via Linkedin na ontslag

10.000 euro boete bij schending relatiebeding via Linkedin na ontslag
5 April 2011
By outplacementbureau on 11:46 | 10.000 euro boete bij schending relatiebeding via Linkedin na ontslag | 0

Een ex-werknemer van een softwarebedrijf kreeg een boete van 10.000 euro opgelegd van zijn ex-werkgever omdat hij een relatie van zijn vorige werkgever had toegevoegd aan zijn LinkedIn-netwerk.
De sales director van het softwarebedrijf was bij het ontslag bij zijn werknemer tot een relatiebeding overeengekomen. De ex-werknemer mocht een jaar lang geen contact hebben of onderhouden met Linkedin genoemde relaties van het bedrijf.
In het beding stond vermeld dat bij overtreding van dit beding een direct opeisbare boete van 10.000 euro betaald zou moeten worden.
Toen de werknemer kort na zijn ontslag bij een concurrerende onderneming in dienst trad ontstonden er  heftige discussies tussen de werknemer en voormalige werkgever over het schenden van het relatiebeding.  Dit ging o.a. over  een aanmelding van linked-in van de werknemer met een zakenrelatie. De ex-werkgever had het profiel van de werknemer op LinkedIn uitgeprint waarop de volgende tekst stond:

‘[naam relatie] is now connected to [naam werknemer] 32 minutes ago’

In de rechtszaak kreeg de rechter de vraag in hoeverre dit contact als overtreding van het relatiebeding moest worden uitgelegd. Hier was volgens de rechter in Arnhem geen twijfel over mogelijk. De werknemer had met deze actie het eerste contact met de betreffende relatie gezocht waarmee het relatiebeding werd geschonden. Daarop volgde het betalen van de contractuele boete van x8010.000.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie