image Cryptovaluta, het nieuwe investeren? image Wat zijn starterswoningen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

5 redenen om te kiezen voor een WordPress webshop

Ben je van plan om een eigen webshop te laten maken? Er zijn talloze bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. De vraag is echter eerst wat voor soort webshop je wilt hebben. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende content management systemen waarin dit kan, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Als je het ons vraagt is er echter één CMS die boven alle andere uit springt: WordPress. Daarom lees je in dit artikel de 5 grootste voordelen van een WordPress webshop laten maken.

Eenvoudig in beheer

De meeste ondernemers zijn niet per se specialisten op het gebied van ICT. Het is voor een CMS daarom een pre dat hij eenvoudig te beheren is. Bij WordPress is dat absoluut het geval. WordPress webshops worden gemaakt met de plugin WooCommerce. Hiermee werken is relatief gemakkelijk, ook als je geen grote techneut bent. Je hebt bijvoorbeeld geen kennis van HTML of CSS nodig.

Keuze uit veel verschillende thema’s

Het bijzondere van WordPress is dat het open source software is. Iedereen kan dus bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Hierdoor zijn er zeer veel thema’s om uit te kiezen voor je webshop. Zo voorkom je dat je een webshop krijgt die bijna exact gelijk is als die van een concurrent. Tip: laat een webshop op maat bouwen door een professioneel bedrijf; dan heb je pas echt een uniek thema.

Een overschot aan plugins

Heb je wel eens met WordPress gewerkt, dan weet je dat werkelijk overal een plugin voor beschikbaar is. Dit is een stukje software dat je kunt toevoegen aan je webshop. Plugins breiden de functionaliteiten uit van je webshop. Wat voor functie je ook zoekt, vrijwel overal is een plugin voor. Momenteel zijn er al meer dan 50.000!

Zoekmachinevriendelijk

Je kunt nog zo’n mooie webshop hebben, als bezoekers hem niet weten te vinden, heb je er alsnog niks aan. Daarom is het belangrijk dat je een CMS gebruikt dat zoekmachinevriendelijk is. Gelukkig is dit bij WordPress zeker het geval. Met de Yoast-plugin kun je bijvoorbeeld je webshop uitstekend optimaliseren voor de zoekmachines.

Goedkoop

Last but not least: WordPress is een zeer betaalbaar systeem om webshops in te bouwen. De meeste andere CMS’en hebben een veel hoger prijskaartje. Dat maakt dat WordPress absoluut de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie