image 5 redenen om te kiezen voor een WordPress webshop image Waar let je op bij het evalueren en optimaliseren van je LinkedIn advertenties?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat zijn starterswoningen?

We komen de term regelmatig tegen: starterswoning. Zo wordt hij regelmatig vermeld in teksten van makelaars en gebruikt op websites waar grote hoeveelheden woningen worden aangeboden. Maar wat is nou precies een starterswoning? Waar moet een huis aan voldoen om starterswoning te mogen worden genoemd? Om het verhuizen als starter makkelijker te maken kun je kiezen voor een verhuisbedrijf in Breda.

Een huis voor de starter

Eigenlijk is het net zo eenvoudig als het woord klinkt: een starterswoning is een huis dat geschikt is voor starters op de woningmarkt. We hebben het hier dus over mensen die voor het eerst een huis kopen. Leeftijd is daarbij niet belangrijk, een starter is niet per definitie een jong iemand. Ook een zestiger kan dus een starter zijn. De grootte van de woning doet er overigens ook niet toe. Het gaat er alleen om dat het huis betaalbaar is voor iemand die zijn eerste woning wil kopen.

Hypotheek en starterslening

Het is slechts weinig mensen gegeven om een huis in één keer te betalen. Gelukkig is daar de mogelijkheid van een hypotheek, een lening om je huis te kunnen kopen. Je leent dus geld om dat in maandelijkse termijnen, met rente, terug te betalen. Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je mogelijk ook een starterslening krijgen. Daardoor komt jouw eerste koophuis nog meer in zicht. Is het zover? Dan kan een verhuisbedrijf in Roermond jou helpen met het verhuizen van je spullen.

Betaalbaar wonen

Zeker voor een starterswoning is het goed om van tevoren te bepalen wat je precies kunt uitgeven aan woonlasten. Want een hypotheek krijgen is fantastisch nieuws, maar je moet hem ook kunnen afbetalen, elke maand weer. Houd ook rekening met de eventuele aanschaf van witgoed, apparatuur en het inrichten van je nieuwe huis. Ook voor de verhuizing heb je een klein budget nodig. Met een offerte van een verhuisbedrijf in Roermond weet je direct waar je aan toe bent.

Jouw persoonlijke starterswoning

Bepaal voor jezelf wat voor jou belangrijk is, als je gaat oriënteren op jouw starterswoning. Drie slaapkamers klinkt goed, maar er hangt een prijskaartje aan. Een tuin is een verlengstuk van je huis, maar misschien voldoet een balkon of dakterras ook prima? Het gaat om balans tussen woonplezier en betaalbaarheid. En als de factuur van dat verhuisbedrijf in Roermond meevalt, houd je zelfs nog een extraatje over.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie