image De boekhouding van je eigen bedrijf doen? image 5 redenen om te kiezen voor een WordPress webshop

Drop us a line...

Verstuur bericht

Cryptovaluta, het nieuwe investeren?

Tegenwoordig is het heel makkelijk om te investeren in crypto. Door de tijd heen zijn er steeds meer aanbieder in het handelen in deze valuta. De echte vraag is wat is cryptovaluta? En daarnaast, hoe slim is het om te investeren in cryptovaluta. In deze blog vertellen we je hier dan ook graag meer over.

Investeren

Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende cryptovaluta op de markt gekomen. Door het grote aanbod kan het onoverzichtelijk worden in hoeverre het gunstig is om in deze valuta te investeren. Niet alleen het aanbod van de valuta zelf zorgt hiervoor. Ook het aanbod in de verschillende websites die de mogelijk bieden om in de cryptovaluta te handelen, zorgen ervoor dat de markt onoverzichtelijk wordt. Aan de andere kant biedt deze markt ook weer mogelijkheden. Aangezien de markt moeilijk te lezen is, wordt de markt voor veel mensen moeilijk om te betreden. Voor die wie de markt wel kan lezen kan het investeren in cryptovaluta gunstig uitpakken.

Verschillende cryptovaluta

Binnen de huidige markt worden er alleen al duizenden verschillende cryptomunten aangeboden. Maar lang niet alle cryptomunten zijn interessant, er zijn er namelijk genoeg zonder enige waarde. Doordat er zoveel zijn, heb je nog genoeg keuze in cryptomunten die wel interessant kunnen zijn. De allerbekendste cryptocurrency is natuurlijk bitcoin. Toen de overige zogeheten altcoins nog niet eens bestonden, bestond de bitcoin al. Maar toen de interesse in cryptovaluta ineens aanzienlijk steeg, ging de bitcoin door het dak. Aangezien het met de bitcoin is gebeurd is er ook een goede kans dat dit ook met andere cryptomunten kan gebeuren. Je moet er wel rekening mee houden dat het beleggen in cryptovaluta altijd risicovol is, waardoor er een grote kans is dat je jouw inleg kan verliezen.

Verschil in cryptomunten

In welke cryptomunt het gunstig is om te investeren is ook afhankelijk van het investeringsdoeleinde. Hiermee wordt bedoeld of je wil gaan investeren op korte termijn, of dat je liever investeert in een crypto voor lange termijn. Als je dagelijks tijd hebt om de valuta’s in de gaten te houden, is het misschien wel interessant om te investeren in cryptovaluta die in de korte termijn veel varieert. Wanneer je niet in de gelegenheid ben om de valuta’s dagelijks in de gaten te houden, kun je misschien beter in een cryptomunt voor de langere termijn (een die niet heel snel in waarde wisselt). Wat ook veel gedaan wordt, is dat mensen in beide investeren. Dan wordt er geïnvesteerd in de lange termijn cryptomunten en wanneer er een gunstige tussen zit voor de korte termijn, investeren ze hier nog extra in. Wat voor jou het beste is hangt ook erg van jouw budget af

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie