image Hoe verkoop ik mijn auto snel? Dit zijn de beste tips image Hoe belangrijk is werk?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat houdt beleggen in?

Steeds meer mensen beginnen met beleggen. De meest voorkomende manier van beleggen is het investeren in aandelen. Veel mensen doen dit om er geld mee te verdienen. Sommige mensen zullen niet weten wat investeren in aandelen is. Investeren in aandelen kan je zien als gokken. Je zet namelijk je geld ergens op in en vervolgens hoop je winst te maken. Toch is dit niet helemaal waar. Om mij te helpen dit onderwerp uit te leggen ga ik je de definitie van beleggen uitleggen. De definitie van beleggen is dat beleggen het investeren van geld in aandelen, vastgoed, obligaties of andere financiële producten is. Dit gaat als volgt te werk. Als jij in aandelen investeert koop je als het ware een deel van dat bedrijf. Vervolgens gaat bedrijf beter lopen en wordt het bedrijf meer waard. Het bedrijf kan op verschillende manieren meer waard worden.

Deze manieren hangen af van het bedrijf en wat het bedrijf verkoopt. Een bedrijf kan bijvoorbeeld meer waard worden doordat ze meer verkopen of dat het bedrijf door een ander groot bedrijf wordt overgekocht. Hierdoor gaan de aandelen omhoog en dus ook jouw aandeel. Stel je koopt een aandeel voor 100 euro en het bedrijf gaat een stuk meer winst maken en het aandeel dat jij hebt gekocht wordt 150 euro Waard dan maak jij 50 euro winst, omdat je het aandeel dan voor 150 euro kan verkopen. Dit is natuurlijk lekker. Als je dus een groot bedrag in dat bedrijf investeert kan je heel erg veel winst maken en dat is natuurlijk wat je wilt, maar dit is niet zonder risico. Namelijk wat er ook kan gebeuren is dat het bedrijf in plaats van 150 euro 75 euro waard wordt. Dan heb jij het aandeel voor 100 euro gekocht, maar de waarde van het aandeel zakt naar 75 euro dan heb je 25 euro verlies. Dit wil je natuurlijk liever niet. Als je dus met heel erg veel geld investeert kan je enorme hoeveelheden verlies maken, omdat het aandeel in plaats van 75 euro ook naar 25 euro kan dalen en dan zit je echt in de problemen. Daarom is investeren ook riskant. Het is een soort van gokken.

Is beleggen hetzelfde als gokken?

Als iemand enorm veel verstand heeft van de aandelenmarkt en de aandelenmarkt goed kan voorspellen, dan kan je heel erg veel winst maken. Voor zulke mensen is het dus niet helemaal gokken, maar het blijft altijd wel een beetje gokken, omdat iemand die veel verstand heeft van de aandelenmarkt het toch fout kan hebben. Soms gebeuren er onverwachte dingen en wordt een bedrijf ineens heel erg winstgevend. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat hun product populair wordt. Er zijn daarom dus ook allemaal manieren en tactieken ontwikkeld om het investeren in aandelen zo winstgevend mogelijk te maken en de risico’s zo laag mogelijk te houden. Veel mensen hadden bijvoorbeeld niet verwacht dat cryptovaluta zo veel waard zou worden als het nu is. Als je hier meer over wilt weten ga dan naar de website cryptovaluta-nieuws.nl. Het antwoord op de vraag is dus dat het niet helemaal gokken is, omdat je de aandelenmarkt voor een groot deel kan voorspellen en soms dienen zich mogelijkheden voor waarbij je bijna zeker weet dat het winstgevend is.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie