image Zo implementeert u Artificial Intelligence in uw bedrijf image Voordelen van LED verlichting voor uw organisatie en de samenleving

Drop us a line...

Verstuur bericht

Aandachtspunten bij het kopen van een printer

Elke organisatie heeft er helaas wel eens met te kampen. De printer werkt plotseling niet meer. Dit kan wel eens ongelooflijk vervelend uitkomen wanneer je een uur later een belangrijke afspraak hebt en je hiervoor een rapport moet uitprinten. Uiteraard is dit overmacht en elke printer gaat een keer kapot. In dit artikel worden aandachtspunten om een goede printer uit te kiezen besproken.  

Een All-in-one printer

Tegenwoordig bestaan er ook printers die meer kunnen dan alleen maar printen. Dit zijn de zogenaamde all-in-one printers. Deze kunnen naast printen ook faxen en scannen en dat allemaal in één apparaat. Het mooiste van deze printers is dat de aanschafwaarde ten opzichte van de normale printer niet zo veel hoger is.

Printgedrag

Bij de aanschaf van een nieuwe printer is het printgedrag belangrijk om in de gaten te houden. Wat wordt er precies geprint en hoeveel is dat? Is het verstandig om alleen een zwart wit printer aan te schaffen of gaat het juist om een kleuren printer? Daarnaast moet tevens de keuze gemaakt worden tussen een laser en een inkjet printer.  

Laserprinter

Wanneer er vaak en veel geprint moet worden dan is een laserprinter een goede oplossing.
Met een laserprinter wordt er met poeder geprint. Dit zorgt er tevens voor dat de afgedrukte documenten geen vegen heeft of vochtig is. Laserprinters hebben over het algemeen een behoorlijk grote papierlade. Tevens printen ze sneller en zijn ze goedkoper dan haar alternatief. Verder zijn laserprinters ook minder storingsgevoelig dan een inktjetprinter.

Inkjetprinter

Een inkjetprinter heeft ook zo zijn voordelen. Het is uiteraard ook met wat voor doelstelling je gaat printen. Een inkjetprinter is bijvoorbeeld vele malen geschikter voor het afdrukken van foto’s. Deze kunnen met een inkjetprinter zelfs in zeer hoge kwaliteit worden afgeleverd.

Verder is de aanschaf van een inkjetprinter lager en verbruikt deze ook minder stroom dan een laserprinter.

Advies

Mocht je nog steeds niet weten welke het beste voor u is? Vraag dan om advies en leg uw situatie uit. Aan de hand daarvan kan een leverancier met gepast advies komen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie