image Aandachtspunten bij het kopen van een printer image Werken in de cloud

Drop us a line...

Verstuur bericht

Voordelen van LED verlichting voor uw organisatie en de samenleving

Wilt u als onderneming ook proberen een steentje bij te dragen aan een gezondere samenleving? Dit kan al heel gemakkelijk door over te stappen op industriële LED verlichting. Het brengt niet alleen een voordeel met zich mee voor uw bedrijf maar ook voor mens en milieu.

Wat zijn de voordelen dan precies?

Het overstappen op LED verlichting is tegenwoordig steeds meer een trend geworden. Het is dan ook een markt die in opkomst is. De voordelen zijn te onderscheiden in functionele voordelen, voordelen met betrekking tot duurzaamheid en een kostenbesparend voordeel.

Deze verschillende voordelen worden in dit artikel behandeld.

Wat zijn de functionele voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft als voornaamste functionele voordelen dat ze in verschillende soorten, kleuren en maten te verkrijgen zijn. Het vervangen van een kleine hoeveelheid LED lampen is zelfs voor de niet zo handige mensen onder ons uit te voeren. Dit kan echter veranderen wanneer het om grotere aantallen gaat. Tevens zijn er bij LED verlichting extra opties beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit lampen die gedimd kunnen worden of een aanwezigheidssensor hebben.

Duurzaamheid van LED verlichting

Met de aanschaf van industriële LED verlichting kiest u ook direct voor duurzaamheid. LED verlichting heeft namelijk een lange levensduur. LED verlichting ligt normaal gesproken op minimaal 20.000 branduren. Dit is vele malen groter als halogeenlampen (3.000) en spaarlampen (5.000-10.000 uur). Tevens bespaard een LED lamp ook meer energie dan een spaarlamp. Een LED lamp kan wel 80 tot 90% van de energie besparen. Ook voor het milieu is een LED lamp beter. Zo is LED verlichting recyclebaar en kan dus gewoon bij het afval worden gegooid.

LED verlichting is kostenbesparend

Naast de eerder genoemde voordelen is LED verlichting dus ook nog eens kostenbesparend. Dit heeft ermee te maken dat de lamp dus duurzaam is. Door de lange levensduur en het lage verbruik zijn de kosten voor verbruik erg laag. Hoewel de aanschafprijs wat hoger ligt, zult u in de toekomst dit wel terugverdienen door te kiezen voor LED verlichting. Vooral in de industrie waar het niet om één lampje gaat, maar om een grote hoeveelheid.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie