image Voordelen van LED verlichting voor uw organisatie en de samenleving image Nieuwe regelgeving over werken met een rolstelling

Drop us a line...

Verstuur bericht

Werken in de cloud

Steeds meer ondernemers werken in de cloud. Dit is niet voor niks, want er zitten een heleboel voordelen aan. Ben je nog niet bekend met werken in de cloud? In deze blog brengen we je op de hoogte van alles wat je moet weten over werken in de cloud!

Wat is werken in de cloud?

Bij werken in de cloud worden al je gegevens en bestanden niet opgeslagen op je eigen computer, maar op een andere locatie. Je kunt deze locatie bereiken via het internet, waardoor je altijd bij je gegevens kunt wanneer je een internetverbinding hebt. Ook kun je je programma’s opslaan op deze externe server. Omdat de externe server vaak onzichtbaar is, wordt dit de cloud genoemd. Je hebt vast wel eens gebruik gemaakt van Dropbox, iCloud, Microsoft OneDrive of Google Drive. Dit zijn allemaal voorbeelden van clouddiensten. Bij deze diensten worden je gegevens namelijk extern opgeslagen, in plaats van op je computer. Met een internetverbinding en je persoonlijke inloggegevens kun je altijd bij je bestanden. Waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt.

Voordelen van werken in de cloud

Cloudcomputing is handig voor privégebruik, want je hoeft bijvoorbeeld nooit meer een usb-stick mee te nemen om je vakantiefoto’s te kunnen laten zien. Maar voor ondernemers heeft cloudcomputing ook hele grote voordelen. Ten eerste maakt werken in de cloud het mogelijk om veel efficiënter samen te werken. Zo kan iedereen op elk gewenst moment en elke gewenste locatie een gedeelde agenda bekijken en mails lezen. Doordat je makkelijk bestanden kunt delen, hoef je bestanden niet meer onhandig heen en weer te mailen. Ook diensten zoals Skype maken gebruik van de cloud. Via Skype kun je vergaderingen op afstand voeren, wat veel reistijd kan schelen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat er gegevens of bestanden verloren gaan. Je kunt vanaf elk apparaat bij je bestanden. Dus heb je een belangrijke presentatie bij een klant? Dan hoef je niet bang te zijn dat je je usb-stick vergeet. Je kunt namelijk gewoon bij je presentatie in de cloud. Ook kun je back-ups maken en herstellen. En maak je bijvoorbeeld mobiele apps of games? Dan kan je door middel van de cloud snel bijsturen naarmate het aantal gebruikers toeneemt. Nog een voordeel van cloudcomputing is dat het relatief goedkoop en behoorlijk veilig is. Kies wel altijd voor een bekende, betrouwbare server. Voor advies en hulp kun je bijvoorbeeld terecht bij een ICT bedrijf in Breda.

Nadelen van werken in de cloud

Natuurlijk ben je bij werken in de cloud afhankelijk van een snelle en stabiele internetverbinding. Heb je deze niet? Dan zullen de clouddiensten niet of minder goed werken. Een ander aandachtspunt is de veiligheid. Check dus altijd of de clouddienst die je gaat gebruiken betrouwbaar is en waar zij hun data opslaan. Controleer ook of je bestanden versleuteld worden opgeslagen en getransporteerd. Je wil natuurlijk niet dat gevoelige bedrijfsinformatie of klantdata in verkeerde handen terechtkomt. Let ook op welke data je zelf allemaal in de cloud opslaat.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie