Ontslag en payroll Je administratie op orde geeft rust binnen je organisatie

Drop us a line...

Verstuur bericht

Administratie bij houden

Voor bedrijven is het noodzakelijk om een administratie bij te houden. Een goede administratie staat aan de basis van de BTW-aangifte bij de belastingdienst. Een administratie kan worden bijgehouden door een boekhouder of een administratief medewerker.  Er zijn bepaalde regels met betrekking tot het bijhouden en bewaren van de administratie. Hierbij moeten ook facturen aan wettelijke eisen voldoen.

Wie is er allemaal verplicht om een btw-administratie bij te houden?

Ondernemers zijn verplicht voor de btw een administratie bij te houden, welke door de belastingdienst gecontroleerd moet kunnen worden in een duidelijke boekhouding. De administratie is nodig voor een correcte btw-aangifte, het aangeven van intracommunautaire prestaties en voor het correct voeren van een bedrijf.

Het maken van een factuur

Het is voor ondernemers nodig om een degelijke btw-administratie bij te houden. Daar hoort ook een juiste facturenadministratie bij. Een factuur moet aan de volgende voorwarden voldoen:

-Een factuur wordt gemaakt voor alle goederen en diensten die een bedrijf levert aan andere ondernemers. Wanneer afnemers geen ondernemers zijn, is het niet altijd verplicht om te factureren.

-Een factuur wordt gestuurd wanneer u een vooruitbetaling van goederen en diensten heeft gekregen. Het is niet noodzakelijk om een factuur te sturen bij intracommunautaire leveringen van goederen .

-Een factuur moet een aantal verplichte gegevens bevatten. Deze vindt u op :Verplichte gegevens op uw factuur

-De factuur moet uiterlijk op de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin geleverd is verstuurd worden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie