Payrolling: Wat is het en waarom zou je dit als bedrijf toepassen? Financieel advies

Drop us a line...

Verstuur bericht

Administratie: wel of geen boekhouder?

Niet iedereen is financieel aangelegd en dit zorgt voor grote verschillen tussen ondernemers. De ene ondernemer is handig met financiën en vult zelf de gehele administratie in. De ander besteedt de administratie liever helemaal of deels uit.

Of een ondernemer een boekhouder in de armen neemt hangt veelal af van het uurtarief en het aantal facturen dat de onderneming te verwerken krijgt. Bij een hoog uurtarief van de ondernemer is het handig om een boekhouder in te schakelen. Aan de andere kant is het voor een ondernemer die wat meer tijd heeft en financieel handig is ook geen belemmering om het zelf te doen.

Salarisadministratie

Bedrijven die weinig personeel hebben en geen eenvoudige salarisadministratie hanteren, kunnen voordelig uit zijn door de loonadministratie uit te besteden. Vaak wordt er een bedrag gerekend per werknemer. Het uitzoeken van welke regels er voor het personeel gelden kan veel tijd in beslag nemen. Wordt er juist een eenvoudige salarisadministratie gehanteerd dan is het geen verkeerd idee om de administratie zelf te doen. Als de regels eenmaal bekend en vertrouwd zijn, neemt de boekhouding relatief gezien weinig tijd in beslag.

Einde van het jaar

Dit is een onderdeel dat vaak wordt uitbesteed omdat het kennis vergt en de regels jaarlijks kunnen veranderen. Hier dient dus goed op gelet te worden. Wanneer een ondernemer een achtergrond heeft op economisch vlak en op de hoogte is van de financiële wetten en regels moet dit echter geen probleem zijn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie