2014 jaar van de 3D printer Administratie: wel of geen boekhouder?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Payrolling: Wat is het en waarom zou je dit als bedrijf toepassen?

Payroll betekent dat de payroll-aanbieder jouw personeel, op papier, in dienst heeft. Juridisch gezien is dan deze aanbieder de werkgever. Dit is direct het grootste verschil met een gewone salarisadministratie. Hierbij blijft de (juridische) werkgever gewoon hetzelfde. De payroll-aanbieder neemt alle administratieve handelingen over van het daadwerkelijke bedrijf. Dit zijn zowel de betalingen, jaaropgaven, ontslagprocedures als de totale salarisadministratie. Payroll heeft voordelen, maar ook enkele nadelen.

Voordelen payroll

1. Vooraf is bekend wat je personeelskosten zijn. Hiermee kan dus rekening gehouden worden bij berekeningen voor bijvoorbeeld het budget.
2. De financiële administratie wordt voor het bedrijf zelf vermindert. Hierdoor kunnen ook op kosten bespaart worden.
3. Je betaalt een vast tarief, waardoor je een nauwkeurige inzage hebt in de salaris- en personeelskosten.

Nadelen van payroll

1. Bij een faillissement van het payroll-bedrijf, zul je mogelijk nog premies en belasting aan de Belastingdienst moeten afstaan.
2. Het payroll-bedrijf moet ook betaald worden, echter vallen deze kosten vaak mee en het payroll-bedrijf vervult veel werkzaamheden.
3. Werknemers vinden dat de band met het bedrijf minder wordt, als er sprake is van payroll. Als u met veel flex werknemers werkt, zal dit minder zijn.

Payroll kan dus zeker interessant zijn voor uw bedrijf. Zo beperk je je administratie, omdat de aanbieder dit doet. Neem hierbij wel in acht dat je de payroll-aanbieder moet betalen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie