image Beter vindbaar worden op het internet image Een goede voorbeeldbrief schrijven

Drop us a line...

Verstuur bericht

Advocaat van onvermogen

Een advocaat van onvermogen of een zogeheten pro deo advocaat is een advocaat die mensen helpt die financieel problemen hebben en het kan van alles zijn. Van het niet kunnen betalen van een bekeuring tot het niet kunnen betalen van de huur. Een pro deo advocaat is een advocaat die vaak wordt, betaalt door de overheid. Toch is dat niet altijd het geval, soms moet je namelijk zelf nog een bedrag of een gedeelte van het bedrijf zelf betalen. Dit heeft ermee te maken dat ze kijken naar hoe jouw thuissituatie is en kijken ze of je financieel wel de kosten kan veroorloven. Vaak heb je dan geen geld voor een eigen advocaat en dus krijg je er een van de overheid om jezelf te beschermen voor de straf die kan worden opgelegd door de rechter. Om die straf te verminderen krijg je dus een advocaat van de overheid die jouw helpt.

Zakelijk

Niet alleen particulier wordt dit gedaan nee, ook komt dit redelijk vaak terug op zakelijk gebied. Een veel voorkomend geval hierbij is dat ze de huur van het pand niet kunnen betalen of dat ze de goederen die het bedrijf binnenkrijgt niet op tijd kunnen betalen. Wat vervolgens tot zo groot probleem kan zorgen voor de andere partij die het geld niet binnen krijgt. Vaak begint dan dus ook het tegenpartij met de rechtszaak. Zij spannen dan een rechtszaak aan. Ook voor deze gevallen kan je een advocaat krijgen die door de overheid wordt ingehuurd. Mocht het nu gaan om bedragen te betalen aan bedrijven die in het buitenland zitten zou dat een stuk moeilijker gaan. Vaak is het een groter proces dan het reguliere proces hier in Nederland zelfs al gaat het om een land zoals België. Mocht je financieel het allemaal wel kunnen veroorloven zou je zelf een advocaat moeten betalen. Vaak kan dat tot tienduizenden euro’s oplopen. Mocht je daarom de zaak winnen worden het vergoed en moet de andere partij het wel betalen. Om dat te voorkomen is het van belang dat je een goed advocaat hebt die al jaren in het vak zit. Hij weet goed hoe jij moet reageren op verschillende zaken.

Mocht dit allemaal wel particulier zijn is het ook erg van belang dat je een goede advocaat in handen neemt. Zo heb je voor particulier veel verschillende advocaten. Zelfs advocaten dat te maken heeft met een scheiding van een relatie. Het scheiden gaat namelijk niet bij elk koppel even makkelijk. Vaak komen er scheidingspapieren bij kijken en moet alles goed verdeeld worden. Dat kan vooral nog vaak tot een probleem zorgen. Daarom is het handig om goed uit elkaar te gaan zodat het verdelen van de spullen makkelijker gaat. Vaak lukt dat toch niet en wordt er een advocaat ingeschakeld ook deze advocaten kunnen behoorlijk duur zijn om in te huren.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie