image Lening berekenen image Wil jij beleggen in ETFs? Let hier op

Drop us a line...

Verstuur bericht

Alles wat je moet weten over een assessment 

Assessments zien we steeds vaker terug komen als onderdeel van een sollicitatieprocedure. Veel werkgevers willen weten wat je persoonlijke vaardigheden zijn voordat zij jou een baan aanbieden. Maar wat is nou assessment en wat houdt het assessment precies in? In dit artikel vertel ik je daar meer over. 

Wat is nou eigenlijk een assessment? 

Zoals net al genoemd is een assessment een eigenlijk een manier voor een werkgever om te bepalen wat jouw persoonlijke vaardigheden precies zijn, waar je goed in bent maar ook waar je misschien wat minder goed in bent. Het doel van een assessment voor een werkgever is bepalen of jouw persoonlijkheid en vaardigheden goed aansluiten bij de kernwaarden van het bedrijf. Je kan namelijk nog zo intelligent zijn, maar dat hoeft niet perse te betekenen dat je goed bij de organisatie past. Het kan namelijk zo zijn dat jouw vaardigheden veel meer geschikt zijn voor een ander soort baan. 

Waar bestaat een assessment uit? 

Waar een assessment uit bestaat verschilt vaak per werkgever. De ene werkgever vindt het een belangrijk en de andere werkgever het andere. De meest voorkomende onderdelen van assessments zijn de onderstaande. 

  1. Intelligentietests; bijvoorbeeld de VIT test.
  2. Psychologische test. 
  3. Rollenspel.
  4. Interviews.

Kan ik me voorbereiden op een assessment? 

Jazeker! Het is zelfs heel erg aan te raden om een assessment goed voor te bereiden. Daar zijn een aantal redenen voor. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten wat voor opgaven je krijgt, je kan je dan goed voorbereiden en je hoeft dan tijdens het assessment geen tijd te verspillen aan het uitvinden hoe de opgave precies werkt. Naast het oefenen van bepaalde opgaven kan je je ook goed voorbereiden door te zorgen dat je fysiek fit bent. Zorg dat je goed eet en goed uitrust van tevoren. Een gezonde geest gaat gepaard bij een gezond fysiek. 

Meer weten over het oefenen van assessments? Neem dan eens een kijkje op: https://www.hellotest.nl/

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie