image Wat is de goedkoopste crematieverzekering? image Alles wat je moet weten over een assessment 

Drop us a line...

Verstuur bericht

Lening berekenen

Als je iets aan wilt schaffen is het altijd fijn als je vooraf weet wat het maximale bedrag is dat je kunt lenen. Een lening berekenen kun je doen op de websites van de verschillende kredietverstrekkers. Er zijn ook vergelijkingssites, waarbij je op basis van jouw situatie in één keer kunt zien hoeveel geld je bij de verschillende kredietverstrekkers kunt lenen en hoeveel rente daarvoor moet worden betaald. Voordat je besluit om een lening aan te gaan is het goed om je af te vragen of je dat echt wel wilt.

Geld lenen kost geld

Elke verstrekker van leningen doet zijn best om duidelijk te maken dat geld niet gratis kan worden geleend. Er moet rente worden betaald, en als je een hoog bedrag leent kan dat rentebedrag aardig oplopen. Probeer op een vergelijkingssite maar eens voor de grap uit hoeveel rente je moet betalen voor een lening van een hoog bedrag. Als je geld wilt lenen moet je er ook bij stilstaan, dat je een jarenlange verplichting aangaat. Gedurende die periode moet je elke maand aflossen. Als je financiële situatie niet stabiel is kun je daar behoorlijk door in de problemen komen.

Wat is het maximum te lenen bedrag?

Als je geld wilt lenen moet je aan de kredietverstrekker de nodige financiële gegevens verstrekken. Zoals je salaris, vaste lasten, aantal personen in je huishouden en allerlei andere financiële gegevens. Op basis van die informatie berekent de kredietverstrekker hoeveel geld er maandelijks overblijft voor de aflossing van een lening. Daaruit wordt een conclusie getrokken voor het maximum bedrag dat je kunt lenen.

Kun je zelf een lening berekenen?

Je kunt voor eenvoudige situaties ook zelf de hoogte van het bedrag van de lening berekenen. Maar als er sprake is van een complexe situatie, zoals wanneer je al meer leningen hebt, kun je beter een expert inschakelen. Die zal proberen om alle leningen te combineren, waardoor minder rente kan worden betaald. Daardoor stijgt de ruimte voor een nieuwe lening. Soms kun je er ook voor kiezen om alle leningen, dus ook de nieuwe, onder te brengen in één grotere lening.

Bron: Findio.nl

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie