image Alles wat je moet weten over een assessment  image De complete gids voor het uitbesteden van salaris- en werknemersbeheer

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wil jij beleggen in ETFs? Let hier op

Extraded trading funds zijn de laatste jaren erg populair geworden bij de beleggers. Dit komt omdat het verleden heeft laten zien dat er gemiddeld een behoorlijk rendement kan worden behaald en het risico van het verliezen van je inleg lager is dan bij aandelen. Dit komt door de spreiding die je hebt bij ETFs. Hieronder leggen we uit wat ETF beleggen is en welke andere manieren van beleggen er zijn.

 Wat is ETF beleggen?

Met een ETF koop je de intrisieke waarde vEen ETF is vergelijkbaar met een online beleggingsfonds, toch zijn er wel verschillen. Zo is een ETF vrij verhandelbaar en op elk moment wanneer de beurs open is aan te schaffen. Daarnaast betaal je bij een ETF veel minder kosten en weet je van te voren in welke aandelen of ander beleggingsproduct wordt belegt. Bij een beleggingsfonds weet je dit vaak niet.  

VanGuard is een bekend bedrijf dat ETFs aanbiedt. Vooral de S&P 500 en de All World etf van Vanguard zijn zeer populair. in de S&P zijn de grootste 500 bedrijven van Amerika gevestigd. In de All world ETF zitten de grootste bedrijven wereldwijd. Dat deze etfs zo populair zijn komt met name door het rendement dat er de afgelopen jaren is behaald. Dit is gemiddeld zo’n 10%.

ETF via de Giro

De Giro biedt steeds meer ETFs aan de afgelopen maanden. Een belangrijk voordeel van de Giro ten opzichte van andere brokers is dat het een kernselectie waarin een aantal ETFs zitten. Dit betekent dat je 1x per maand zonder transactiekosten een ETF kan kopen. Dit is ideaal.

CFD trading

CFD trading is een andere manier van beleggen. Hiermee ga je een contract aan bij een broker. Je speculeert of de koers ven aan handelsproduct omhoog of omlaag gaat. Je hebt hierdoor dus niet een product daadwerkelijk in bezit. Wanneer je aan CFD beleggen wil gaan doen is het goed om een de beste CFD broker te kiezen. Plus500 en Etoro zijn zeer goede cfd traders waar je terecht kan. Het is verstandig om van te voren veel reviews te lezen, zodat je een goede keuze maakt. Het is ook handig om te weten dat je vaak een demo account kan openen. in zo’n demo account kan je met nep geld investeren en erachter komen hoe het precies werkt

Aandelen kopen

Ook kan je er voor kiezen om simpelweg aandelen te kopen. Dit is de meest gebruikte manier voor beginnende beleggers. Zo kan je aandelen kopen van bedrijven in de AEX of van de Japanse, Amerikaanse of Chinese markt. Het ligt er maar net aan waar jij je op wil focussen of waar jij kansen ziet. Let er op dat je een goede broker kiest die niet te veel transactiekosten rekent. Dit gaat ten slotte ten koste van je rendement op lange termijn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie