image Wil jij beleggen in ETFs? Let hier op image De 3 grootste fouten die mensen maken met bureaustoelen en wat ze in plaats daarvan moeten doen

Drop us a line...

Verstuur bericht

De complete gids voor het uitbesteden van salaris- en werknemersbeheer

Het verschil tussen het uitbesteden van salarisadministratie versus het inhuren van uw eigen salarisadministratie

Human resource managers zijn belast met de verantwoordelijkheid van het in dienst nemen van werknemers, het toewijzen van taken, het beheren van de prestaties en het beëindigen van het dienstverband. Ze moeten ook de loonadministratie beheren om ervoor te zorgen dat aan de financiële verplichtingen van het bedrijf wordt voldaan.

Er zijn twee manieren waarop een bedrijf zijn salarisadministratie kan uitbesteden: ofwel door het hele proces uit te besteden, ofwel door slechts een deel ervan uit te besteden. Als u uw salarisverwerking uitbesteedt, moet u een extern bedrijf zoeken dat al het werk voor u doet. Als u echter besluit om uw salarisadministratie niet uit te besteden en in plaats daarvan uw eigen HR-personeel in dienst te nemen, dan is uw bedrijf verantwoordelijk voor al het werk zelf.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van uw salarisadministratie?

Uw salarisadministratie uitbesteden is een kosteneffectieve optie voor kleine tot middelgrote bedrijven. Ze hebben misschien niet de nodige infrastructuur of een team van gespecialiseerde payrollprofessionals. Het uitbesteden van uw salarisadministratie kan een oplossing zijn voor dit probleem. Door uw salarisadministratie te delegeren, kunt u zich concentreren op waar u het beste in bent en zorgdragen voor een zorgvuldige afhandeling.

Hoe herken je een goede uitbestede salarisadministratie?

Zorg er eerst voor dat de payrollprovider maatwerkoplossingen biedt voor uw bedrijf. Ten tweede, zoek altijd naar een provider die niet alleen standaard betalingsplannen kan aanbieden, maar ook gespecialiseerd is in het aanbieden van programma’s met een hoog risico of speciale behoeften. Ten derde, identificeer zorgvuldig voorstellen die uitgebreide dekking en voordelen bieden, zoals ziektekostenverzekering en tandheelkundige dekking.

Hoeveel kost het om uw salarisadministratie uit te besteden?

De kosten van het uitbesteden van salarisadministratie zijn afhankelijk van hoeveel werk u wilt uitbesteden en aan wie u het wilt uitbesteden. U kunt zo klein als een enkele taak of zo groot als al uw salaristaken uitbesteden. Er zijn veel opties beschikbaar en de kosten zijn afhankelijk van wat u kiest.

Payroll is een groot, complex proces dat duur is om intern te beheren. Als u uw salarisadministratie uitbesteedt, kunt u zowel tijd als geld besparen. De meest voorkomende manier om de salarisadministratie uit te besteden is via een payroll dienstverlener. Dit type service kost over het algemeen ongeveer 20 euro voor elke werknemer per maand. De meeste bedrijven bieden echter een vast bedrag per jaar voor dit soort diensten, wat hen over het algemeen extra kosten bespaart op de lange termijn. Andere manieren om uw salarisadministratie uit te besteden is via een accountantskantoor of een outsourcingbedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort administratieve werkzaamheden. In de meeste gevallen kunnen ze diensten leveren tegen lagere kosten dan de traditionele payrollserviceproviders en worden hun tarieven meestal van tevoren vastgesteld.

 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie