image Hoe maak je een slapende VvE actief? image Waarom een kinderboeken tekenaar?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom zou je een accountant of boekhouder inschakelen?

Een accountant of boekhouder inschakelen is voor iedereen een keuze die ze moeten afwegen. Ga je het allemaal zelf doen of laat je het doen door iemand die ervoor heeft geleerd en er meer ervaring in heeft dan jij. Dit is een afweging die iedereen zelf moet nemen en we vertellen je graag waarom je het wel zou doen! 

Het bijhouden van je administratie

Het bijhouden van je administratie kan nogal een vervelend ding zijn. er zit simpelweg gewoon veel tijd en moeite in en dat willen veel mensen liever niet zelf hoeven doen. Het is wettelijk verplicht om je administratie bij te houden en aan te kunnen tonen waar je je geld vandaan haalt en waar je het aan uitgeeft. Doe je dit niet kan je misschien in verband gebracht worden met criminelen en in uiterste gevallen nog opgepakt en veroordeeld ervoor worden ook. Dit is voor overduidelijke redenen natuurlijk niet goed en moet je dus vermijden. 

Gemak 

Het zelf bijhouden van je administratie kan nogal een vervelende klus zijn en veel mensen willen het liever niet doen omdat er gewoon veel tijd en moeite in gaat om het allemaal goed te doen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een accountant of boekhouder in te schakelen om het voor ze te doen. Dit is voornamelijk verstandig als je een grote boekhouding hebt die je moet regelen. Zo is het als eenmanszaak bijvoorbeeld erg verstandig om een accountant of boekhouder in te schakelen omdat het gewoon best veel gedoe en geregel is om dat allemaal zelf te doen. 

Zelf niet kunnen regelen

Ook een grote reden waarom mensen vaak het regelen van hun administratie laten doen door een boekhouder of accountant is omdat het af en toe teveel kan zijn om zelf bij te houden. Honderden facturen en dingen bijhouden kan voor jezelf nogal een gedoe zijn en erg onoverzichtelijk worden en daarom laten veel mensen dat juist doen door een ander. Woon je bijvoorbeeld in Oudenbosch en zoek je nog iemand voor administratie in Oudenbosch? Zorg er dan voor dat je een betrouwbare partij inschakeld die ook al meerdere jaren ervaring heeft met het doen van administratie.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie