image Zo kom je weer netjes geknipt voor de dag image De voordelen van een haarimplantatie

Drop us a line...

Verstuur bericht

Crossfit de fitnesstrend van 2020

Nog niet eerder gehoord van crossfit? Het is de trend in fitnessland van 2020. Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Tijdens zo'n training worden de bewegingen afwisselend op een intensieve manier zo snel mogelijk uitgevoerd.

De geschiedenis van crossfit

Het doel van crossfit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat het tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. Dit is bedacht door Greg en Lauren Glassman. De eerste crossfit sportschool (box) werd in 1996 geopend in Santa Cruz. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100.000 boxen en in Nederland ruim 200 boxen te vinden.

Wat is een crossfit training

Een training begint met een warming-up. Daarna volgt een technisch deel. Dat is bedoeld om de crossfit bewegingen op een juiste manier te leren. Vervolgens komt de intensieve training en tenslotte de workout of the day (WOD).

Handig om te weten

Bij crossfit worden heel veel afkortingen gebruikt om de workout of the day op te schrijven. Handig om te kennen:
TTB: toes to bar
KTE: knee’s to ellbow
MU: muscle-up
OHS: overhead squat
HSPU: handstand push-up
MU: muscle-up
BS: back squat
FS: front squat
CLN: clean
C&J: clean & jerk
DL: deadlift
SQ: squat
SN: snatch
PC: power clean
BP: benchpress
GTO: ground to overhead

Het is net apenkooi

Gewoon doen alsof je weer kind bent. Sommige trainingen lijken eigenlijk een beetje op apenkooi. Je weet wel, dat wat je vroeger bij de gymles wel eens deed. Touwklimmen, springen, in handstand staan.

Natuurlijk is een workout ook een serieuze zaak, maar het voelt vaak meer als spelen. En spelen verlaagt je stressniveau.

Crossfit wedstrijden

Wil je het echter heel serieus aanpakken, dan kun je deelnemen aan crossfit wedstrijden. De bekendste wedstrijd is de Lowlands Throwdown. Andere toernooien en wedstrijden in Nederland zijn bijvoorbeeld de Beach Throwdown, de Amsterdam Throwdown en de Masters Throwdown.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie